miercuri, iunie 7, 2023

Sucul dulce biotransformat ar putea ajuta la gestionarea nivelului de zahăr din sânge, potrivit unei cercetări.

Alegerile dietetice calculate reprezintă primul pas în ceea ce privește gestionarea diabetului de tip 2. În timp ce anumite alimente ar putea să vă trimită nivelul de zahăr din sânge în aer, altele ar putea reprezenta un antidot. Mai mult, un studiu sugerează că o băutură gustoasă ar putea ajuta la reducerea glicemiei cu până la 35%.

Te-ar mai interesa: Horoscop chinezesc. Cele mai invidioase 3 zodii pe...

Fie că îl asortezi cu micul dejun sau pur și simplu savurezi un pahar răcoros de unul singur, sucul este una dintre cele mai populare băuturi non-alcoolice.

În timp ce sucul de portocale ar putea fi alegerea numărul unu, cercetările v-ar putea face să luați în considerare un alt candidat bun.

Băutura care ar putea reduce nivelul de zahăr din sânge cu 35%

Un studiu, publicat în International Journal of Obesity, a constatat că sucul de afine ar putea reduce nivelul de zahăr din sânge cu un procent uriaș de 35 la sută.

Extrasă din afinele lowbush din America de Nord, băutura a fost biotransformată cu ajutorul unor bacterii din coaja fructului.

Te-ar mai interesa: Fructul interzis celor care suferă de colon iritab...

Echipa de cercetători a decis să testeze efectele acestei băuturi dulci pe modele de șoareci.

Doctorul Haddad, director al echipei CIHR pentru medicamente antidiabetice aborigene de la Universitatea din Montreal, a declarat: „Acești șoareci au fost un model excelent care seamănă foarte mult cu obezitatea și cu diabetul de tip 2 legat de obezitate la om”.

Grupul de șoareci nu era predispus doar la obezitate și diabet, ci și la rezistență la insulină și hipertensiune arterială.

Te-ar mai interesa: Ponturi pentru scăderea colesterolului ”RĂU”...

În cazul în care nu știți, rezistența la insulină detaliază faptul că mușchii, grăsimea și ficatul dumneavoastră nu pot răspunde bine la insulină, care este un hormon produs de pancreas care permite organismului dumneavoastră să folosească zahărul din carbohidrați pentru energie sau să îl stocheze pentru utilizare ulterioară.

Echipa a pus sucul de afine biotransformat în apa servită șoarecilor și a comparat-o cu băuturile obișnuite de afine.

Te-ar mai interesa: Spune NU osteoporozei! 6 moduri de a îmbunătăți de...

Ei au modificat sucul prin adăugarea unei noi tulpini de bacterii izolate din flora de afine, numită Serratia vaccinii, pentru a spori efectele antioxidante ale fructului.

eliminarea toxinelor din organism

Sucul de afine biotransformat are un puternic potențial anti-obezitate și antidiabetic

Autorul principal, Pierre S. Haddad, profesor de farmacologie la Facultatea de Medicină a Universității din Montreal, a declarat: „Rezultatele acestui studiu arată în mod clar că sucul de afine biotransformat are un puternic potențial anti-obezitate și antidiabetic”.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Aveți grijă cu cerealele! Ni se...

În ciuda rezultatelor promițătoare, cercetarea trebuie să fie repetată pe oameni înainte de a se putea face orice recomandare.

Cu toate acestea, nu este primul studiu care evidențiază posibilele beneficii ale afinelor asupra stării de zahăr din sânge.

O analiză, publicată în revista Antioxidants, a constatat că afinele ar putea contribui la îmbunătățirea rezistenței la insulină și la creșterea sensibilității la insulină.

Sensibilitatea la insulină detaliază cât de receptive sunt celulele dumneavoastră la insulină. Așadar, îmbunătățirea acesteia poate ajuta la reducerea rezistenței la insulină și, în consecință, la reducerea riscului multor boli, inclusiv a diabetului.

Mai mult, o altă lucrare de cercetare, publicată în revista Nutrients, a împărtășit faptul că micul fruct ar putea ajuta la gestionarea zahărului din sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private