vineri, august 12, 2022

Renunță de îndată la acest tip de băutură, conține 6 dintre cei mai periculoși îndulcitori, oamenii de știință au demonstrat că aceștia sunt TOXICI pentru intestine!

Oamenii de știință au analizat îndulcitorii aprobați consumului în SUA și statele europene, inclusiv controversatul aspartam, folosit în Cola dietetică.

Studiul arată că îndulcitorii artificiali vă pot pune sănătatea în pericol.

Te-ar mai interesa: Celebră actriță ajunsă în comă, vizată de o anchet...

Îndulcitorii identificați în cola dietetică și în alte băuturi de tip light s-au dovedit a fi toxici pentru flora intestinală, potrivit unui articol apărut în cotidianul DailyMail.

Controversatul aspartam este folosit de zeci de ani în produse destinate diabeticilor și cu precădere în cola dietetică.

Cercetătorii din Israel și Singapore avertizează în legătură cu potențialul periculos al acestei băuturi și al produselor care conțin îndulcitori periculoși.

Alături de aspartam, cercetătorii ”pun la zid”  sucraloza, zaharina, ciclamații, Advantam (E969), ciclamat, și Acesulfam K (E 950).

Te-ar mai interesa: Interviu Doctorul Zilei. Alexandra Tănase, omul cu...

De asemenea, au fost analizate 10 suplimente pentru sportivi într-un articol publicat în revista Molecules. Studiul a fost condus de o echipă de specialiști de la Universitatea Ben-Gurion și de la Universitatea Nanyang din Singapore.

În studiu, cei 6 îndulcitori au fost puși laolaltă cu cele mai întâlnite bacterii din intestinele umane, bacterii modificate genetic să strălucească atunci când detectează toxine. Iar aceste toxine au fost detectate exact la întâlnirea cu îndulcitorii artificiali. A fost suficient 1mg/ml ca îndulcitorul artificial să intoxice bacteria.

Te-ar mai interesa: Făcute la 12 noaptea, 12 mătănii către Maica Domnu...

Cu cât ingerăm mai mulți astfel de îndulcitori, cu atât mai toxice vor fi intestinele noastre, ne avertizează profesorul Ariel Kushmaro, cel care a condus studiul.

El a declarat: ”Este dovada că acești îndulcitori artificiali îmbolnăvesc flora intestinală și pot declanșa o serie de probleme grave de sănătate. Acest studiu ne ajută să înțelegem potențialul toxic al mult prea folosiților îndulcitori. Băuturile dietetice reprezintă un sfert din piața răcoritoarelor, dar ultimele cercetări confirmă că nu sunt atât de sănătoase pe cât se credea inițial.”

Te-ar mai interesa: Băutura cu care dai jos 5 kilograme în 3 zile. Aju...

Deși comercializate ca alternativă pentru diabetici sau persoane aflate la diete, oamenii de știință rămân fermi pe poziție: nu sunt sănătoase!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private