luni, iunie 21, 2021

Băutura adorată de majoritatea bărbaților s-a dovedit a avea și un beneficiu pentru cei care își doresc urmași cât mai repede.

Bărbații care doresc să aibă un copil și au probleme ar putea găsi un ajutor

nesperat în … bere. Un studiu realizat de cercetătorii italieni arată că doar câteva beri pe săptămână, dar nu foarte multe, ar crește numărul spermatozoizilor

Dana Lascu

Cercetătorii italieni, care au ajuns la această concluzie au chestionat 323 de bărbați legat de cantitatea de alcool pe care o consumă, iar analizând răspunsurile primite de ei au ajuns la concluzia că un consum moderat crește numărul spermatozoizilor.

Potrivit analizei lor, bărbații care vor să devină mai repede tați ar trebui să consume o sticlă de vin pe săptămână sau cel mult 7 beri mici. Studiul, condus

de cercetătorii de la Fondazione Policlinico din Milano, sugerează că antioxidanții din struguri și un compus al berii numit Xanthohumol, măresc ușor calitatea spermei, pentru că protejează celulele.

4-7 cutii mici de bere sau o sticlă de vin

Dr. Elena Ricci, care a condus studiul, a explicat că: „Am descoperit că bărbații care consumă între 4 și 7 sticle sau cutii mici de bere au o cantitate mai mare de spermă și un număr mai mare de spermatozoizi decât cei care beau mai puțin sau mai mult. Am ajuns la concluzia că un consum moderat de alcool pare să aibă efecte pozitive în ce privește

calitatea spermei, în acest grup de bărbați”.

Ea recunoaște, însă, pentru DailyMailOnline, că „asocierea dintre consumul de alcool și funcția reproductivă este momentan controversată și că multe studii au arătat că un consum mare de alcool are efecte negative”.

Atenție, însă, cercetătorii atrag atenția că o sticlă de vin înseamnă, de fapt, 750 de ml. Pentru băutorii de bere, sticle sau cutii mici însemnă, de fapt, recipientele de 330 de ml, nu mai mari.

Ultimele stiri

Parteneri