Sari la conținut

Bautura care te ajuta sa slabesti 3 kilograme in 7 zile. Secretul prepararii de care trebuie sa tii cont

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Bautura care te ajuta sa slabesti 3 kilograme in 7 zile. Secretul prepararii de care trebuie sa tii cont.

Pe langa faptul ca este o planta aromatica si are numeroase beneficii asupra corpului nostru, dee cativa ani, rozmarinul a devenit un compus de nelipsit din produsele cosmetice. Mai mult de atat, ceaiul de rozmarin este bautura perfecta in dieta. Topeste stratul adipos si iti confera energie. Are o aroma delicata. Cu ajutorul ceaiului de rozmarin, poti slabi 3 kg in 7 zile.

Pentru a vedea efectele scontate, este indicat sa beti o cana de ceai, inainte de fiecare masa. Adica 3 cani pe zi, una inainte de mic-dejun, una inainte de pranz, una inainte de cina. Mai poti consuma ceaiul de rozmarin dimineata, in locul cafelei, apoi intre mesele principale.

Cum se prepară ceaiul de rozmarin?

Infuzie –  se prepara dintr-o lingurita cu varf de planta adaugata la 250 ml de apa sau dintr-o lingura de prunze proaspete la un litru de apa. Se mentine timp de 10-15 minute la infuzat, apoi se strecoara.  Se bea indulcit cu miere, cu suc de lamaie ori se administreaza 2 cani cu infuzie pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.

Atentie!!! Apa pe care o folositi pentru infuzie nu trebuie sa fie clocotita, altfel multe dintre substantele active vor fi distruse. Aduceti apa la punctul de fierbere, apoi lasati-o la racorit 3-4 minute. Abia dupa aceea se poate turna peste frunzele de rozmarin. Dupa alte 5 minute, ceaiul este numai bun pentru a fi consumat.

Macerat la rece – se prepara dintr-o lingurita cu varf de planta adaugata la 250 ml de apa rece, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 2 cani cu macerat pe zi, cu 30 de minute inainte de mese.

Ceai De Rozmarin - Cum Se Prepară și Ce Beneficii Are Rozmarinul |  Libertatea

Bautura care te ajuta sa slabesti 3 kilograme in 7 zile. Beneficiile ceaiului de rozmarin

  • Dintr-o cana de ceai de rozmarin pregatita corect veti asimila vitamina A, tiamina (vitamina B1), riboflavina (vitamina B2), niacina (vitamina B3), vitamina B6, vitamina B12 si vitaminele C, D, E si K.
  • Are utilizari la tratarea unor boli precum astenie, tulburari de memorie, astma bronsica, colita, meteorism abdominal, hepatita acuta, ciroza hepatica, hipercolesterolemie, nevroza cardiaca, epilepsie, migrena.
  • Ajuta in tratarea balonarilor, iritatii ale stomacului, iritatii ale intestinelor. Consumat inainte de mese, iti ofera o senzatie de satietate buna. Vei manca mai putin.
  • Prin functionarea optima a ficatului se asigura o buna digestie, evitand aparitia unor afectiuni hepatice (icter, ascita, dischinezie biliara, colecistite cronice, hepatite virale si insuficienta hepatica).
  • Are efect in lipsa poftei de mancare prin stimularea apetitului.
  • Ajuta la normalizarea circulatiei periferice si cerebrale, reducerea surmenajului psihic si intelectual, reducerea starilor de ameteala, mentinerea concentratiei normale a colesterolului in sange, mentinerea tensiunii arteriale in limite normale, eliminarea disconfortului care apare la nivelul aparatului osteo-articular.
  • Actioneaza benefic asupra sistemului nervos si a sistemului cardiovascular, are efecte remarcabile asupra memoriei, stabilizeaza emotiile. In sezonul rece, rozmarinul trateaza afectiunile respiratorii si  calmeaza tusea provocata de raceala sau de gripa.

Ceaiul de rozmarin  este recomandat in special anumitor categorii sociale: ziaristi, studenti, oameni de afaceri, persoane care depun eforturi intelectuale sustinute si care muncesc contracronometru. Pentru a avea un tonus robust, mai ales aceste categorii sociale, este bine sa consume, zilnic,  doua-trei cani cu infuzie de rozmarin.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: