Sari la conținut

Băutura care topește grăsimea viscerală. Reduce pofta de mâncare și stimulează metabolismul

cafea în procesul de slăbire
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
consumul de cafea, important în procesul de slăbire

Din cuprinsul articolului

Grăsimea viscerală este depozitată adânc în burtă pentru a proteja și izola organele vitale. Din acest motiv, este necesar să aveți o cantitate mică din ea. Cu toate acestea, s-a demonstrat că un exces crește riscul unor afecțiuni periculoase, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.

Prin urmare, menținerea unui nivel scăzut de grăsime viscerală este benefică pentru sănătate.

Una dintre cauzele majore ale excesului de grăsime viscerală este dieta – în special una bogată în grăsimi.

Prin urmare, efectuarea de schimbări în dieta dvs. vă poate ajuta la pierderea de grăsime.

O astfel de schimbare, potrivit unui expert, ar putea fi adăugarea unei noi băuturi calde în rutina zilnică.

Jen Williams, cercetător în domeniul cafelei și proprietar al Thirst Perk, recomandată să încercați ceaiul cu piper cayenne.

Vorbind în exclusivitate cu Express.co.uk, ea a spus: „Ceaiul cu piper Cayenne este băutura viitorului.

„Ceaiul cu piper Cayenne urmează o idee similară cu cea a ceaiului de ghimbir. Folosești un condiment comun de gătit într-un mod cu totul nou.

„Ideea este una atrăgătoare, deoarece alimentele picante sunt legate de beneficiile pentru sănătate”.

grasime viscerala
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Ce spune știința

Piperul Cayenne conține un compus numit capsaicină.

„Există, de asemenea, un compus interesant prezent în piperul cayenne, numit capsaicină, care ar putea avea avantaje proprii”, a declarat dna Williams.

„Multe dintre beneficiile pentru sănătate atribuite ardeilor iuți, cum ar fi piperul cayenne, sunt legate de conținutul lor de capsaicină.

„Ardeii conțin o varietate de compuși numiți capsaicinoizi, dar capsaicina este cea mai abundentă dovadă care susține utilizarea aplicațiilor topice de capsaicină, cum ar fi cremele care conțin capsaicină.

„Un avantaj este că piperul cayenne poate ajuta la pierderea în greutate. Efectul poate fi legat de suprimarea foamei, împreună cu o creștere a descompunerii grăsimilor și a arderii caloriilor.

„S-a constatat că această plantă reduce pofta de mâncare și stimulează metabolismul, ambele ajutând la pierderea în greutate.

„Studiile și dovezile anecdotice indică faptul că capsaicina reduce durerea atunci când este aplicată pe piele și poate avea și utilizări mai largi pentru sănătate.”

Acest lucru este susținut de diverse studii. Un astfel de studiu a fost publicat în Bioscience Reports în 2017 și a concluzionat că capsaicina are proprietăți anti-obezitate.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel