Sari la conținut

Băutura de aur care scade în mod semnificativ colesterolul și zahărul din sânge

Cheia longevității constă în a evita precursorii bolilor cronice. Potrivit unei recenzii, o băutură aurie vă poate ajuta să vă feriți de bolile cronice și să trăiți mai mult.

Calea către longevitate este precară. Bolile cronice pândesc la fiecare colț. Cea mai gravă amenințare este boala cardiacă – principala cauză de deces la nivel global. Cu toate acestea, puteți ridica o barieră împotriva bolilor de inimă luând decizii alimentare sănătoase.

O nouă analiză a cercetării efectuată de Tea Advisory Panel (TAP) prezintă un argument puternic pentru consumul de ceai german de mușețel.

Mușețelul german (Matricaria recutita) este un ceai popular din plante preparate din florile de mușețel originare din sudul și estul Europei.

Noua analiză a cercetării TAP a constatat că ceaiul german de mușețel are mai multe beneficii pentru sănătate care reduc riscul de boli de inimă.

Analiza a concluzionat că poate „reduce în mod semnificativ colesterolul și poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de glucoză, insulină și lipide din sânge”.

Acest lucru este semnificativ deoarece nivelurile ridicate de colesterol și glucoză (zahăr din sânge) sunt ambele precursori ai bolilor de inimă.

Descoperirea a apărut dintr-o analiză care a încercat să evalueze trei ceaiuri din plante – musetel german, măceș și mentă – și impactul lor asupra problemelor de sănătate ale femeilor.

Analiza a identificat studii randomizate controlate (RCT) dintr-o bază de date internațională mare de lucrări de cercetare revizuite.

RCT-urile repartizează aleatoriu participanții într-un grup experimental sau într-un grup de control pentru a testa un anumit medicament, tratament sau altă intervenție.

Studiile au fost identificate prin utilizarea unor termeni de căutare specifici, cum ar fi „ceai/infuzie de mușețel”.

„Deoarece am vrut să evaluăm mecanismele de acțiune (adică modul în care ceaiurile ar putea funcționa – mai degrabă decât faptul că au funcționat – în diferite probleme de sănătate), am identificat și studii despre ceaiuri și extracte de ceai efectuate în laboratoare”, a explicat doctorul Gill Jenkins. GP, coautor al studiului și consilier invitat al TAP.

„Astfel de studii pot analiza cu adevărat modul în care ceaiurile și ingredientele lor ar putea acționa în părți ale corpului, precum și în întregul corp.”

Potrivit documentului, concluziile generale din revizuirea RCT au descoperit, de asemenea, că musetelul poate aborda somnul slab și anxietatea, ambele contribuind la bolile de inimă și la declinul creierului.

„Îmbunătățirea somnului și a anxietății pot îmbunătăți funcția creierului (datorită faptului că este mai bine odihnit), așa că se poate concluziona că ceaiul de mușețel ar putea îmbunătăți în mod indirect funcția creierului, deși efectul imediat al mușețelului este de a calma fără efect imediat asupra memoriei”, a remarcat doctorul.

Sfaturi generale pentru reducerea riscului de boli de inimă

NHS spune: „Ar trebui să limitați cantitatea de sare pe care o consumați la nu mai mult de 6 g (0,2 oz) pe zi, deoarece prea multă sare vă va crește tensiunea arterială.”

Tensiunea arterială crescută crește riscul de apariție a bolilor de inimă, forțând inima să lucreze mai mult pentru a pompa sânge în jurul corpului.

Șase grame de sare înseamnă aproximativ o linguriță.

„Ar trebui să evitați alimentele care conțin grăsimi saturate, deoarece acestea vor crește nivelul de colesterol rău din sânge”, mai avertizează NHS.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel