sâmbătă, iulie 2, 2022

Băuturi care stimulează imunitatea.Sistemul imunitar este în permanență activ. Acest lucru înseamnă că are nevoie de o doză sănătoasă de vitamine și minerale pentru a-și menține energia și pentru a continua să funcționeze.

Băuturi care stimulează imunitatea. Efecte rapide când ești bolnav

Rețetele de mai jos sunt pline de nutrienți esențiali pentru sănătatea de zi cu zi sau pentru a lupta împotriva virușilor, cum ar fi răceala sau gripa.

Te-ar mai interesa: De ce se umflă picioarele vara. Cauze: de la deshi...

Veți afla ce nutrienți îmbunătățesc imunitatea are fiecare suc, smoothie sau lapte de semințe, astfel încât să vă puteți începe diminețile cu un stimulent revigorant pentru apărarea naturală a organismului dumneavoastră.

1. Portocale, grapefruit și alte citrice

Această explozie de citrice conțin mai mult decât suficient din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Băuturi care stimulează imunitatea.  Vitamina C are proprietăți antioxidante

Vitamina C are proprietăți antioxidante, care îți protejează celulele de substanțele care dăunează organismului.

O deficiență de vitamina C poate duce la o vindecare întârziată a rănilor, la un răspuns imunitar deficitar și la incapacitatea de a lupta în mod corespunzător împotriva infecțiilor.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Așa îți calculezi porția corectă de ...

2. Mărul verde, morcovul și portocala

Morcovii, merele verzi și portocalele sunt o combinație câștigătoare pentru a ajuta organismul să se protejeze și să lupte împotriva infecțiilor.

Băuturi care stimulează imunitatea. Merele și portocalele – vitamina C

Vitamina A, care este, de asemenea, esențială pentru un sistem imunitar sănătos, este prezentă în morcovi sub forma antioxidantului betacaroten.

Morcovii conțin, de asemenea, vitamina B-6, care joacă un rol important în proliferarea celulelor imunitare și în producția de anticorpi.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...

3. Sfeclă, morcov, ghimbir și măr

sfecla rosie

Acest suc fortifiant conține trei legume rădăcinoase care îți vor ajuta sistemul imunitar și vor diminua simptomele inflamatorii.

Inflamația este adesea un răspuns imunitar la infecțiile provenite de la viruși sau bacterii. Simptomele răcelii sau gripei includ nasul care curge, tusea și durerile de corp.

Suc deosebit de benefic

Persoanele care suferă de artrită reumatoidă pot găsi acest suc deosebit de benefic, deoarece ghimbirul are efecte antiinflamatorii.

Te-ar mai interesa: Gestul care îți poate salva viața, în caz de infar...

Nutrienți (într-o porție)

  • potasiu de la morcovi, sfeclă și măr
  • vitamina A din morcovi și sfeclă
  •  B-6 din morcovi
  • vitamina B-9 (folat) din sfeclă
  • și vitamina C din măr

4. Roșiile

Cel mai bun mod de a fi sigur că sucul de roșii este proaspăt și nu conține o mulțime de ingrediente adăugate este să îl faci tu însuți.

Roșiile sunt bogate în vitamina B-9, cunoscută în mod obișnuit sub numele de folat. Aceasta ajută la scăderea riscului de infecții. Roșiile oferă, de asemenea, cantități modeste de magneziu, un antiinflamator.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă care anunță polipii uterini. Toate...

5. Kale, roșii și țelină

Kale este un element de bază în multe sucuri verzi. În loc să taie gustul de kale cu fructe dulci, această rețetă folosește suc de roșii, adăugând mai mult decât suficientă vitamina A.

Adăugarea unei bucăți mici de hrean la această rețetă poate oferi, de asemenea, beneficii antiinflamatorii, potrivit unor cercetări. Amestecați-o pentru o băutură care vă va trezi simțurile, potrivit healthline.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private