Sari la conținut

Băuturi sănătoase pentru diabetici: țin glicemia în frâu 

Băuturi sănătoase pentru diabetici: țin glicemia în frâu

Diabetul este una dintre cele mai frecvente afecțiuni, cu peste 3 din 4 adulți trăind cu această afecțiune. Potrivit Clinicii Mayo, cel puțin 6,7 milioane de oameni au murit din cauza afecțiunilor legate de diabet în 2021.

Prea mult zahăr în sânge poate duce la probleme grave de sănătate la inimă și rinichi.

Această boală cronică apare atunci când pancreasul produce puțină sau deloc insulină. Chiar dacă este puțin dificil de gestionat această afecțiune, experții în sănătate spun că practicarea reținerii atunci când vine vorba de mâncare poate ajuta.

În afară de a mânca hrana potrivită, trebuie să bei și băuturi care pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

În timp ce apa este una dintre cele mai bune soluții pentru a vă menține sub control nivelul zahărului din sânge, există și băuturi esențiale care ajută la o mai bună gestionare a diabetului.

Citeste si:

Iată cinci băuturi pe care le poți include în dieta ta pentru a gestiona mai bine nivelul zahărului din sânge:

Băuturi sănătoase pentru diabetici: 1. Suc de karela (castravete amar sau pepene amar)

Se spune că aceasta este una dintre cele mai bune băuturi pentru cei care suferă de diabet. Nu numai că ajută la reglarea zahărului din sânge, dar oferă și energie. Nutriționiștii cred că sucul de karela face insulina activă, iar zahărul este folosit în mod adecvat și nu este transformat în grăsime. De asemenea, ajută la gestionarea greutății. În plus, sucul de karela conține o substanță activă cunoscută sub numele de charantină, care este cunoscută ca un agent de scădere a glicemiei. Medicii recomandă un pahar de suc de tărtăcuță amară în fiecare dimineață pentru a ajuta la reglarea și gestionarea eficientă a nivelului de zahăr din sânge.

2. Apa de schinduf

Descrisă a fi unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru a controla nivelul zahărului din sânge, apa de schinduf este ca un elixir pentru diabetici. Medicii recomandă o doză zilnică de 10 grame de semințe de schinduf înmuiate în apă fierbinte pentru a ajuta la controlul diabetului de tip 2. Apa de schinduf este plină de fibre și ajută la încetinirea digestiei, reglând și mai mult absorbția carbohidraților și a zahărului. Apa de schinduf ajută, de asemenea, la îmbunătățirea modului în care corpul dumneavoastră folosește zahărul.

3. Ceai verde

Una dintre cele mai consumate băuturi, ceaiul verde este o comoară de sănătate bună. Nu numai că ajută la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge, dar ajută și la îmbunătățirea metabolismului și la menținerea greutății sub control. Ceaiul verde este bogat în flavonoide, care sunt antioxidanți care țin la distanță radicalii liberi și promovează celulele sănătoase ale corpului. Potrivit studiilor, consumul regulat de ceai verde de către persoanele care suferă de diabet ajută la scăderea nivelului de glucoză.

Băuturi sănătoase pentru diabetici: 4. Cafea neagră

Cafeaua neagră, chiar dacă are un gust greu de acceptat de toată lumea, ajută enorm la menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. Consumul regulat de cafea neagră ajută la scăderea riscului de a dezvolta diabet de tip 2 prin îmbunătățirea metabolismului zahărului.

5. Smoothie verde

Potrivit Healthline, smoothie-urile verzi sunt o modalitate excelentă de a aduce fibre și nutrienți în plus în dieta ta în timp ce rămâi hidratat. Puteți include legume sănătoase, cum ar fi spanacul, kale sau țelina și le puteți combina cu fructe și ovăz cu conținut scăzut de zahăr pentru a pregăti smoothie-urile sățioase și hrănitoare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.