Sari la conținut

Beatrice Mahler: „Nu există o afecțiune respiratorie care să aibă contraindicația de a purta masca”

Beatrice Mahler: „Nu există o afecțiune respiratorie care să aibă contraindicația de a purta masca”.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, este de părere că nu există afecțiuni respiratorii care să aibă printre contraindicații purtarea măștii.

În cazul unei intervenții telefonice la B1  TV, dr. Mahler a dezvoltat subiectul pacienților pacineții care refuză să poarte masca de protecție, acuzând anumite afecțiuni care i-ar împiedica să respire normal, dacă o poartă.

„Nu există o afecțiune respiratorie care să aibă contraindicația de a purta masca, atunci când aceasta protejează starea de sănătate. E adevărat că sunt afecțiuni cronice care induc scăderea capacității pulmonare. Dar pentru acești pacienți, necesitatea de oxigen este de lungă durată.

Sunt pacienți care au nevoie de oxigenoterapie 15 ore pe zi. Această oxigenoterapie se realizează la domiciliu și sunt și dispozitive pe care le pot lua cu cei pe stradă. Dar masca trebuie pusă peste canula nazală, carea sigura un nivel de oxigen care să le permită activitatea zilnică.

Din punctul meu de vedere, fiind categorii la risc, toți pacienții care au afecțiuni asociate, respiratorii sau cardiace au recomandare de mască de protecție”, a declarat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler: Acceptarea măștii a fost un moment extrem de dificil

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a mai spus că masca este, de fapt, un plus pentru pacienții cu acuitizări ale astmului bronșic sau rinite alergice.

„Masca este un filtru suplimentar, față de alergenii care altfel ar ajunge direct in cavitatea nazală. În această toamnă numărul de pacienți cu acutizări ale astmului bronșic sau rinite alergice a fost mult mai mic. Tocmai prin masurile implementate pentru a opri răspândirea virusului SARS-COV-2.

Acceptarea măștii a fost un moment extrem de dificil, peste care marea majoritatea au trecut atunci când au înțeles utilitatea, beneficiile. E adevărat că este dificil să schimbi un obicei. Să stai cu masca pe fata mai ales când e foarte cald sau când temperatura e scăzută si apare condensul. Dar când o persoană înțelege beneficiile, schimbarea e mult mai ușor de făcut”, a mai spus Beatrice Mahler.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel