sâmbătă, iunie 25, 2022

Dacă bei sucuri în fiecare zi, iată ce se întâmplă în corpul tău. În primul rând, sucurile stoarse din legume și fructe verzi ajută la detoxifierea organismului și la pierderea kilogramelor de prisos. 

Atunci când bei sucuri verzi, nu numai că te bucuri de un suc delicios și răcoritor, dar efectele benefice pentru sănătate sunt absolut uimitoare. Ce se întâmplă în corpul tău atunci bei sucuri verzi, indiferent din ce sunt făcute: castraveți, pătrunjel, tije de țelină, lime etc.? Ei bine, studiile au dovedit o serie de beneficii.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, după ce a fost operată de cancer pentr...

Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) recomandă femeilor adulte, cu vârste cuprinse între 19 și 50 de ani, să consume 2,5 căni de legume zilnic, în vreme ce bărbaților cu aceleași vârste li se recomandă consumul a 3 căni. Când vine vorba de fructe, USDA recomandă femeilor cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani 2 căni zilnic, în vreme ce femeilor cu vârste de peste 31 de ani li se recomandă doar 1,5 căni. Pe de altă parte, bărbaților adulți, indiferent de vârstă, li se recomandă să consume 2 căni pe zi.

Poate că unora le este dificil să consume necesarul de legume zilnic. Drept urmare, consumul de suc stors din legume este mult mai simplu de consumat. Potrivit nutriționistului Lisa Richard, „este mult mai convenabil să consumăm suc de legume decât legume. Cei mai mulți dintre noi nu reușesc să consume necesarul de legume la o masă și atunci cel mai bine și mai simplu este să transforme aceste legume în suc pe care să-l bea la o masă”.

Te-ar mai interesa: Depresie după avort spontan: 5 moduri de a face fa...

Sucurile verzi au și un conținut important de fibre și este bine de menționat că femeile adulte ar trebui să consume între 21 și 25 de grame de fibre zilnic, în funcție de vârstă, în vreme ce bărbații adulți trebuie să consume între 30 și 38 de grame de fibre pe zi. Fibrele au multiple beneficii, printre care amintim: îmbunătățirea digestiei, scăderea nivelului de colesterol rău, senzația de sațietate etc.

Te-ar mai interesa: Usturoi: cum să-l folosești pentru curățarea arter...

Iată de ce să bei sucuri verzi zilnic

Sucurile proaspăt stoarse din legume și fructe verzi reprezintă cel mai simplu mod de a ne asigura necesarul zilnic de fructe și legume pe zi, așa cum recomandă și specialiștii.

Totodată, un suc proaspăt este un mod minunat de a ne începe ziua. Astfel, dacă bem un suc verde dimineața pe stomacul gol, la temperatura camerei, ne vom simți mult mai energici pe tot parcursul zilei. Dacă simți nevoia, poți consuma mâncare solidă după o oră sau chiar jumătate de oră. Este recomandat să se consume ovăz cu lapte vegetal, deoarece ajută digestia și dă o senzație de sațietate astfel că nu vei mai simți nevoia să mănânci prea mult.

Te-ar mai interesa: Cât de periculos este leșinul: 5 semne care alerte...

Atunci când consumăm fructele și legumele sub formă de suc proaspăt, vitaminele, mineralele, antioxidanții și enzimele sunt mult mai ușor de asimilat de organism.

Nutrienții din fructe și legume sunt absorbiți în maximum 15 minute de celulele din corp și sunt gata să înceapă „munca” de reparație și reconstrucție a acestora.

Beneficii la nivelul sistemului imunitar

Consumul de sucuri proaspete verzi contribuie la sănătatea organismului prin întărirea sistemului imunitar, eliminarea toxinelor, prevenirea cancerului și a altor boli grave. Totodată, pielea, părul și unghiile vor fi mult mai sănătoase, ceea ce se va vedea în aspectul acestora.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente tipuri de cancer la tineri. Pre...

Sucurile verzi stoarse doar din frunze și legume verzi ne ajută să evităm o fluctuație a glicemiei. Fructoza din fructe este transformată în glucoza în organism, ceea ce duce la o creștere a glicemiei. Eliminarea fructelor din suc ne permite să ne menținem glicemia constantă.

Totodată, pentru cei care suferă de diabet este foarte important ca sucurile să fie stoarse doar din legume și fructe cu un indice glicemic scăzut. De exemplu, dacă se aleg fructe, acestea vor fi mai puțin dulci: mere acrișoare, lămâi verzi etc.

Asigură sănătatea organelor vitale

Sucurile verzi asigură sănătatea organelor vitale, în special cea hepatică. Cercetătorii au aflat că legume precum broccoli sunt excelente atunci când vrei să faci o cură de detoxifiere a ficatului, asigurând eliminarea eficientă a toxinelor din organism.

Rutina de a bea un pahar de suc verde pe zi se poate transforma într-o metodă eficientă de îmbunătățire a sănătății generale. Mai multă energie, un stomac mai sănătos, un sistem imunitar mai bun și o detoxifiere eficientă – iată doar câteva dintre beneficiile oferite de sucurile verzi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private