Sari la conținut

Ce se întâmplă atunci când nivelul zahărului din sânge este extrem de scăzut? Cele mai cunoscute 5 semne de hipogligemie

ameteala
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Ce se întâmplă atunci când nivelul zahărului din sânge este extrem de scăzut? Cele mai cunoscute 5 semne de hipogligemie.

Hipoglicemia este o afecțiune caracterizată prin niveluri extrem de scăzute ale zahărului din sânge în organism. Scăderea zahărului din sânge este atunci când organismul produce mai multă insulină decât ar trebui sau ficatul tău nu poate elibera glicogenul stocat în fluxul sanguin atunci când organismul are nevoie de energie.

Când zahărul din sânge este scăzut, celulele din organism nu au glucoză, care nu poate furniza energie organismului. Hipoglicemia este atunci când glicemia este de 70 de miligrame pe decilitru (mg/dL) sau mai mică.

Poate fi tratată prin creșterea nivelului de zahăr din sânge, oferind pacientului hrană cu conținut ridicat de zahăr, astfel încât organismul să primească doza de energie atât de necesară.

Ce se întâmplă atunci când nivelul zahărului din sânge este extrem de scăzut? Cele mai cunoscute 5 semne de hipogligemie

Iată care sunt primele și cele mai cunoscute semne de hipoglicemie:

1. Convulsii: Nivelurile scăzute ale zahărului din sânge ar putea fi periculoase dacă nu sunt tratate, deoarece ar putea provoca convulsii care s-ar putea dovedi a fi fatale dacă reapar.

2. Amețeli: Este unul dintre primele simptome pe care le puteți experimenta atunci când nivelul zahărului din sânge scade. S-ar putea să vă pierdeți cunoștința în cazuri extreme.

3. Bătăi neregulate ale inimii: Atunci când nivelurile de zahăr din sânge scad, s-ar putea observa bătăi neregulate ale inimii care ar putea fi descurajantă pentru un pacient pe termen lung.

4. Tulburări de vedere: Când cineva se simte amețit, s-ar putea să aibă și tulburări de vedere și vedere încețoșată din cauza glicemiei scăzute.

5. Transpirație: Odată cu scăderea nivelului zahărului din sânge, organismul începe să producă un nivel ridicat de adrenalină care provoacă transpirație intensă.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel