sâmbătă, iulie 2, 2022

Beneficiile ceaiului de sânziene sunt incredibile dacă luăm în calcul ce afecțiuni pot trata. 

Cu beneficii pentru sănătate, ceaiul de sânziene sau drăgaică este folosit încă din cele mai vechi timpuri. În afara ceaiului, se mai folosesc în scopuri terapeutice tinctura și maceratul la rece. Sânzienele poartă denumirea științifică Galium verum iar popular se mai numește și floarea-lui-Sf.-Ion.

Te-ar mai interesa: Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii în jum...

Ceaiul de sânziene curăță rinichii, ficatul, pancreasul și splina de factorii patogeni, iar persoanele care suferă de tulburări ale sistemului limfatic ar trebui să bea zilnic ceaiuri de sânziene sau drăgaică. Medicina populară recomandă drăgaica și în epilepsie, isterie, coree, boli de nervi, retenție urinară, nisip și piatră la rinichi și în urină. De asemenea, poate fi un aliat de nădejde și în afecțiuni ale glandei tiroide.

Conform preotului elvețian Kunzle, citat în cartea Mariei Treben, „Sănătate din farmacia Domnului”, ceaiul din această plantă este un leac de încredere și în boli de rinichi sau pionefrite (puroi la rinichi), chiar atunci când nimic altceva pare să nu mai dea rezultate.

Te-ar mai interesa: Bila leneșă, tratament naturist. Medic: „Fac...

Foarte eficace este amestecul de drăgaică, splinuță-de-pădure și urzică-moartă-galbenă în părți egale. În acest caz, efectul se manifestă foarte iute. El (preotul Kunzle-n.red.) vorbește de 14 zile. Se face infuzie de drăgaică și se bea ½ ceașcă pe stomacul gol, 30 de minute înainte de micul dejun, iar restul pe parcursul zilei, înghițitură cu înghițitură. În caz de boală grea trebuie consumate 4 cești pe zi”, scrie Maria Treben în cartea sa „Sănătate din farmacia Domnului”.

Te-ar mai interesa: VIDEO șocant. Momentul în care o turistă este omor...

Beneficiile sânzienele în afecțiuni uterine

Potrivit fitoterapeutei Maria Treben, Drăgaica a fost foarte apreciată în vremurile străvechi și de femeile care aveau afecțiuni uterine. Femeilor li se punea această plantă în pat pentru a li se declanșa nașterea și pentru a li se ușura durerile facerii.

Această credință s-a transpus apoi asupra Fecioarei Maria, Maica Domnului folosind Drăgaică în loc de paie pentru culcușul său sfânt. Se mai spune că și pruncului Iisus i-a pus drăgaică în loc de pernă în iesle.

Te-ar mai interesa: Gestul care îți poate salva viața, în caz de infar...

De asemenea, o legendă veche din Silezia relatează că Sfânta Fecioară a luat drăgaică pentru că este singura pe care măgarul nu o mănâncă. Deși este căutată pentru a trata diferite afecțiuni, iată că porcii și măgarii nu consumă această plantă. Singurele care caută această plantă ar fi vacile.

Ce efecte au sânzienele pentru anumite tipuri de cancer 

Botanistul austriac Richard Willfort menționează în cartea sa „Gesundheit durch Heilkrauter” (Sănătate prin plante medicinale) că băutul ceaiului de drăgaică și clătitul gurii cu acesta reprezintă o modalitate excelentă de tratament în cancerul limbii.

Te-ar mai interesa: Ce să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă...

Potrivit botanistului Willfort, sucul proaspăt stors și amestecat cu unt ajută chiar în ulcerații canceroase de tot felul și în boli de natură canceroasă. Și doctorul Heinrich Neuthaler scris în cartea „Das Krauterbuch” (Cartea despre plantele medicinale) că „drăgaica albă este în unele regiuni recomandată și astăzi împotriva cancerului, lucru nepermis căruia trebuie să ne împotrivim cu hotărâre”.

Este interesant că astfel de concluzii au fost trase de medici.

Tratează și boli de piele

Potrivit specialiștilor citați, sânzienele mai pot trata și ulcerațiile canceroase mai ales în cazul bolilor de piele, care par să se înmulțească în ultimul timp. „ În acest caz, tratamentul cu suc proaspăt de drăgaică și alifie de filimică dă rezultate.

Simultan, trebuie folosit însă neapărat ceaiul depurativ de filimică, urzică și coada-șoricelului”, mai scrie fitoterapeuta Treben, a cărei carte a devenit best-seller. Aceasta menționează și cazul unei femei care avea un nodul în cerul gurii, extrem de dureros. Potrivit botanistei austriece, pacienta s-a clătit cu ceai de drăgaică și, în patru zile, a scăpat de nodul și de dureri.

Că tot vine sărbătoarea lor… 

Sursa foto: Captura video ytb

Așadar, iată câte beneficii putem avea consumând ceai de sânziene. Că tot vine sărbătoarea de Sânziene… Apropos, știați că sânzinele fac parte dintr-un străvechi cult solar? Denumirea acestora este preluată de la Sancta Diana- zeița silvestră.

În vremea lui Dimitrie Cantemir, Sânzienele erau reprezentări fitomorfe și divinități antropomorfe. În popor ele duc cu gândul la ideea de femei frumoase, preotese ale soarelui, chiar divinități nocturne care se ascund prin pădurile întunecate, neumblate de oameni.

Potrivit unor legende străvechi, sânzienele, aceste reprezentări fantastice se spune că sunt zâne bune. Dar, atenție! Acestea devin și forțe dăunătoare dacă este cazul și îi lovesc pe păcătoși cu „Ianțul Sânzienelor”.

Atunci vor stârni vijelii din senin, vor da grindină peste recolte și vor lăsa câmpurile goale fără flori și roade. Se zice că nu este bine să te speli în această zi pentru a nu spăla forțele magice care te înconjoară.

Totodată, o superstiție legată de această zi a Sânzienelor spune că tinerii îndrăgostiți care vor face baie în râu sau în mare de Sânziene se vor iubi pentru tot restul vieții. Merită încercat, nu-i așa?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private