
Beneficiile curmalelor: de la îmbunătățirea sănătății oaselor la promovarea pielii frumoase. Ce alte beneficii pentru sănătate produce consumul de curmale?

Beneficiile curmalelor. Curmalele sunt rodul palmierului de curmale, care este cultivat în multe regiuni tropicale ale lumii. Curmalele au devenit destul de populare în ultimii ani.
Aproape toate curmalele
vândute în țările occidentale sunt uscate.
Puteți spune dacă curmalele sunt sau nu uscate pe baza aspectului lor. O piele ridată indică faptul că este uscată, în timp ce o piele netedă indică prospețimea. În funcție de varietate, curmalele proaspete sunt destul de mici ca dimensiune și variază în culori, de la roșu aprins la galben strălucitor. Datele Medjool și Deglet Noor sunt cele mai frecvent consumate soiuri.
Curmalele sunt masticabile cu o aromă dulce. De asemenea, au un conținut ridicat de substanțe nutritive importante și au o varietate de avantaje și utilizări.
beneficiile pentru sănătate ale consumului de curmale
Curmalele au un profil nutrițional excelent.
Deoarece sunt uscate, conținutul lor caloric este mai mare decât majoritatea fructelor proaspete. Conținutul caloric al curmalelor este similar cu cel al altor fructe uscate, cum ar fi stafidele și smochinele.
Majoritatea caloriilor din curmale provin din carbohidrați. Restul provin dintr-o cantitate foarte mică de proteine. În ciuda caloriilor lor, curmalele conțin câteva vitamine și minerale importante pe lângă o cantitate semnificativă de fibre.
O porție de 100
de grame oferă următorii nutrienți:
Obținerea de fibre suficiente este importantă pentru sănătatea dumneavoastră generală.
Fibrele pot ajuta sănătatea digestivă prin prevenirea constipației. Promovează mișcările intestinale regulate, contribuind la formarea scaunului.
Curmalele conțin diferiți antioxidanți care au de oferit o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc redus de mai multe boli.
Antioxidanții vă protejează celulele de radicalii liberi, care sunt molecule instabile care pot provoca reacții dăunătoare în corpul dumneavoastră și pot duce la boli.
Comparativ cu tipuri similare de fructe, cum ar fi smochinele și prunele uscate, curmalele par să aibă cel mai mare conținut de antioxidanți.
Consumul de curmale poate ajuta la îmbunătățirea funcției creierului.
Studiile
de laborator au descoperit că curmalele sunt utile pentru scăderea markerilor inflamatori, cum ar fi interleukina 6 (IL-6), în creier. Nivelurile ridicate de IL-6 sunt asociate cu un risc mai mare de boli neurodegenerative precum Alzheimer.
Curmalele au fost studiate pentru potențialul lor de a promova și ușura travaliul pe termen lung la femeile gravide.
Consumul acestor fructe pe parcursul ultimelor câteva săptămâni de sarcină poate promova dilatarea colului uterin și poate reduce nevoia de travaliu indus.