Sari la conținut

Remediu natural la îndemâna oricui. Rețeta veche de 900 de ani previne accidentul vascular

Infarctul miocardic și accidentul vascular sunt principalele cauze de deces în Romania. Prin urmare, medicii recomandă ca pevenție un remediu naturist bazat pe tulpini de patrunjel proaspat, vin roșu și miere. Acest cocteil pe care îl foloseau vracii în urmă cu 900 de ani aduce beneficii organismului, combate infarctul miocardic și ameliorează bolile cardiace acute.

Remediu natural la îndemâna oricui. Rețeta veche de 900 de ani previne accidentul vascular

Ingrediente:

  1. 10-12 tulpini de patrunjel proaspat cu tot cu frunze
  2. 1 litru de vin rosu de casa
  3. 100 de grame de miere

Mod de preparare:

  1. Pune tulpinile de pătrunjel tăiate mărunt cu tot cu frunze într-o oala. Toarnă peste un litru de vin de casa.
  2. Fierbe vinul timp de 10 minute la foc mic.
  3. După ce s-a răcit, adaugă și mierea. Amesteca bine.
  4. La final, strecoară și toarnă lichidul într-o sticla sterilizată. Închide sticla etanș.
  5. Consuma zilnic o linguriță din acest remediu pentru calmarea simptomelor. Daca problemele sunt grave, se recomanda sa prelungești cura atât cat este nevoie.

Studiile au demonstrat ca are efecte pozitive si in cazurile de angina pectorala, scrie secretele.com.

Pe lângă remediul de mai sus, în cazul în care ai probleme cu inima, medicii recomandă consumul curmalelor. Prezintă o mulțime de proprietăți medicinale care ameliorează o serie de probleme, cum ar fi infarctul, hipertensiunea, accidentul vascular cerebral și colesterolul.

Beneficiile curmalelor

Sunt bogate în fier

Curmalele conțîn cantități considerabile de fier care este folosit în special în cazul persoanelor care suferă de anemie, pentru copii și femei gravide. Este suficient să consumi 100 g de curmale pe zi care conțîn aproximativ 0.9 mg de fier. Reprezintă 11% din doză zilnică recomandată de fier.

Curmalele previn diareea

Curmalele conțîn de asemenea și potasiu, o substanță minerală esențială care previne diareea.

Curmalele alina constiparea

Curmalele pot fi de ajutor în cazul diareei și a constipației. Pentru a funcționa, pune curmalele într-un bol cu apă pe timpul nopții și bea apă dimineață pentru a ajută digestia.

Curmalele îți mențîn silueta

Dacă vrei să previi grăsimea excesivă, mănâncă curmale pe stomacul gol. Îți vor controla greutatea deoarece nu conțîn colesterol. Trebuie să știi că acestea sunt bogate în zahăr așa că trebuie consumate în cantități moderate.

Curmalele întăresc inima

Pe timpul nopții lasă curmalele la înmuiat. Dimineață strecoară-le și scoate-le semințele. Poți mânca semințele sau să le pui într-un blender.

Curmalele reglează tensiunea

Oamenii care suferă de hipertensiune trebuie să mănânce multe curmale deoarece acestea sunt bogate în potasiu și nu conțîn sodiu. Mai precis, 5-6 curmale conțîn 80 m de magneziu, o substanță minerală importana care este răspândită prin vasele de sânge. Este nevoie de aproximativ 370 mg de magneziu pentru a scădea tensiunea.

Curmalele previn accidentele vasculare cerebrale

Așa cum am menționat mai sus curmalele sunt o bună sursă de potasiu, o substanță minerale importantă care îmbunătățește sistemul nervos și previhne accidentele vasculare cerebrale. Dacă iei 400 mg de potasiu pe zi nu ai de ce să te îngrijorezi.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: