Sari la conținut

Bilete la tratament balnear pentru pensionari, la începutul lunii aprilie

Cele mai căutate stațiuni balneare din România
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Bilet de trimitere în stațiuni balneare

Aproximativ 135.700 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), față de 120.000 în anul 2023. Dintre acestea, aproximativ 60.000 vor fi asigurate în bazele de tratament administrate de Casa Națională de Pensii Publice, conform Hotărârii de Guvern aprobată în luna ianuarie 2024.

Prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat, suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor și persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă și boli profesionale și beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată față de anul 2023, de la 300.000.000 lei, la 400.000.000 lei.

“Suntem conștienți de nevoile persoanelor ajunse la pensie, dar și de ale celor care au suferit accidente de muncă sau au dobândit boli profesionale, și încercăm să răspundem adecvat acestor situații. În acest an am reușit să creștem bugetul alocat pentru biletele de tratament balnear și să majorăm cu aproape 16.000 numărul locurilor pe care le asigurăm”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura – Oprescu.

Astfel, în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. La acestea se adaugă aproximativ 75.300 de bilete de tratament balnear contractate cu alte unități de profil, până la nivelul sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2024, față de 59.580 de bilete de tratament în 2023.

Baile Herculane
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei / Băile Herculane – una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din lume

Cine poate solicita bilet de tratamment balnear?

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.

Bilete de tratament balnear pentru pensionari, la începutul lunii aprilie

Casa Județeană de Pensii (CJP) Neamț informează că, pentru a patra serie de bilete de tratament a anului 2024, ce va începe din perioada 7 – 10 aprilie, a primit 57 de bilete de tratament, din care au fost alocate 54 de bilete de tratament balnear, în următoarele stațiuni: Covasna, Sărată Monteoru, Amara, 1 Mai – Oradea, Pucioasa, Lacul Sărat, Olănești și Nicolina, rămânând disponibile trei bilete de tratament, pentru următoarele stațiuni: Buziaș (2 bilete) și Lacul Sărat (1 bilet).

Biletele sunt alocate prin aplicație informatică, beneficiarii fiind înștiințați telefonic despre repartizarea biletului de tratament, potrivit Ziarul de Roman. Lista cererilor aprobate poate fi verificată atât la sediile Casei Județene de Pensii Neamț din Piatra Neamț și Roman, cât și pe pagina de internet a instituției https://www.pensiineamt.ro/bilete-de-tratament/.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel