miercuri, ianuarie 26, 2022

Bill Gates poate vedea cum pandemia de Covid devine gestionabilă până în vara viitoare – iar foaia sa de parcurs este surprinzător de simplă.

Miercuri, filantropul miliardar și co-fondatorul Microsoft a enumerat cei doi pași cheie despre care crede că vor ajuta la cucerirea Covid, într-un interviu la Bloomberg New Economy Forum. Potrivit lui Gates, calea de urmat arată astfel: Continuați să vaccinați restul lumii și folosiți medicamente antivirale inovatoare pentru a preveni bolile severe și decesul.

Te-ar mai interesa: Călătorii imunizați nu vor mai avea nevoie de test...

Pentru Gates, a pune capăt pandemiei nu înseamnă eradicarea completă a Covid. Mai degrabă, a spus el pentru Sky News în aprilie, „vom putea reduce numărul la un număr foarte mic până la sfârșitul anului 2022”.

Acest obiectiv rămâne realist, având în vedere progresele înregistrate în vaccinuri și medicamente antivirale, a spus el miercuri. Pentru început, „vaccinurile sunt o veste foarte bună”, a spus Gates. În Statele Unite, 69% din populație este în prezent complet vaccinată împotriva Covid, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

În țările cu venituri mai mici, accesul și cererea de vaccinuri sunt scăzute. Doar 4,7% dintre oamenii din țările cu venituri mici au primit cel puțin o doză de vaccin Covid, potrivit companiei de cercetare Our World in Data.

Te-ar mai interesa: Pune ceapă în șosete în timp ce dormi și vezi ce s...

Predicția lui Gates: Accesul s-ar putea îmbunătăți până anul viitor, deoarece „constrângerile de aprovizionare vor fi în mare măsură rezolvate”. Cererea, totuși, ar putea fi mai dificil de încurajat – mai ales în locuri „în care epidemia nu a fost la fel de vizibilă”, cum ar fi țările din Africa sub-sahariană, a spus el.

Dublarea educației și combaterea dezinformării ar putea crește ratele de vaccinare în acele părți ale lumii, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Te-ar mai interesa: Știai că apa îmbuteliată are termen de valabilitat...

În ceea ce privește medicamentele antivirale, Gates le-a numit „destul de impresionante”, în ciuda faptului că niciunul dintre ele nu a fost încă aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA. Medicamentele, dacă sunt aprobate, ar putea reduce drastic numărul de persoane spitalizate și grav bolnave de Covid.

Producătorii de medicamente Merck și Pfizer au transmis ambii date către FDA pentru pastilele lor antivirale Covid, numite molnupiravir și, respectiv, Paxlovid. Dacă sunt aprobate, tratamentele ar putea fi disponibile în SUA până la sfârșitul anului. La începutul acestei luni, Marea Britanie a aprobat molnupiravir, devenind prima țară din lume care a făcut acest lucru.

Te-ar mai interesa: Doctor în neuroștiințe: Cum ne putem antrena minte...

Ai putea lua aceste medicamente de îndată ce vei fi testat pozitiv, a remarcat Gates. Și, deși prețurile pentru consumatori sunt încă necunoscute, acestea sunt cu siguranță mai ușor de administrat decât tratamentele intravenoase precum remdesivir și pot fi reformulate în versiuni mai puțin costisitoare pentru țările cu venituri mici.

Între vaccinuri și medicamente antivirale, a spus Gates, ratele bolilor severe și ale deceselor cauzate de Covid „ar trebui să scadă destul de dramatic” până în vara viitoare. Dar, a avertizat el, această cronologie ar putea fi ușor anulată de apariția unei noi variante mai periculoase de Covid de acum până atunci.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbești, însă nu știi de unde poți începe...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private