duminică, septembrie 26, 2021

Bill Gates a vorbit deschis despre acuzele la nivel mondial care i se aduc, cum că ar fi implicat periculos în scopul vaccinurilor și că ar dori să implanteze cipuri prin intermediul acestora.

Dimpotrivă, fondatorul Microsoft spune că intențiile lui sunt și au fost dintre cele mai curate, chiar dorind să ajute material la găsirea unei soluții rapide de stopare a pandemiei.

Reacția lui vine ca răspuns la teoriile conspiraționiste din ultimul timp, din întreaga lume. De exemplu, un sondaj din Statele Unite a constatat că 44% dintre republicani şi 19% dintre democraţi cred în aceste teorii ale conspiraţiei, conform SBS News.

O altă teorie susţine că Fundaţia Bill şi Melinda Gates a brevetat un tratament pentru această boală în urmă cu mai mulţi ani, înainte de a răspândi în lume virusul care duce la COVID-19.

Mogulul a fost de-a lungul timpului subiectul multor teorii ale conspiraţiei, scrie Mediafax. După izbucnirea pandemiei de COVID-19, conspiraţioniştii au susţinut că el este de fapt în spatele apariţiei noului coronavirus, având ca scop reducerea populaţiei la nivel mondial.

Bill Gates, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, potrivit Forbes, a ieșit să ia atitudine și vrea să demonteze teoria conspirației. Afirmă ferm că nu intenționează să monteze cipuri prin intermediul vaccinurilor.

Potrivit CNBC, mogulul dezminte teoria conspirației legată de cipuri. Întrebat despre teoriile care circulă în mediul online, Bill Gates a mărturisit că „Trebuie să demontăm această teorie. Sper să dispară cât mai repede. Cred că trebuie să spunem adevărul. Trebuie să le explicăm oamenilor care sunt valorile noastre, astfel încât toată lumea să înţeleagă de ce suntem implicaţi în acest proiect şi de ce suntem dispuşi să cheltuim miliarde de dolari pentru a accelera progresul unui vaccin”.

Fondatorul Microsoft a anunţat că fundaţia care îi poartă numele va contribui cu 150 de milioane de dolari pentru a ajuta ţările sărace să lupte împotriva pandemiei de COVID-19.

Ultimele stiri