Sari la conținut

Bill Gates dezvăluie superalimentul străvechi pe care toată lumea ar trebui să-l consume: este un elixir plin de nutrienți și savoare

bill gates
sursa foto retete si vedete

Una dintre calitățile cel mai des atribuite lui Bill Gates este aceea de „filantrop”, întrucât magnatul călătorește în mod constant prin lume în căutarea de noi proiecte și soluții la diverse probleme care afectează populații întregi.

Gates scrie, de asemenea, în mod regulat pe blogul său personal Gates Notes, unde împărtășește recomandări și oferă o viziune amplă asupra realităților actuale. În cea mai recentă postare a sa, cofondatorul Microsoft a vorbit despre importanța unui superaliment străvechi care se remarcă prin valoarea sa nutritivă rafinată și gustul incomparabil. Iată despre ce este vorba.

Superalimentul străvechi pe care ar trebui să îl consumăm cu toții, spune Bill Gates

În articolul său intitulat „Ar putea fi o cereală mai veche decât roata viitorul alimentației?”, Bill Gates vorbește despre beneficiile fonio, o cereală care a fost un aliment de bază în dieta tuturor familiilor din Africa de Vest de peste 5.000 de ani.

Fonio are o aromă de nucă, iar magnatul spune că este delicios consumat în stare naturală, dar este, de asemenea, o alternativă excelentă atunci când este măcinat în făină. În plus, cultivarea sa facilă face ca această opțiune sănătoasă să fie extrem de accesibilă, întrucât este nevoie doar de o ploaie bună pentru a slăbi suficient solul, apoi se răscolește ușor pământul, se plantează semințele și se recoltează boabele după două luni.

Gates consideră că acest tip de hrană se poate dovedi a fi o modalitate necesară pentru a asigura o recoltă sigură în fața schimbărilor climatice, unde condițiile sunt imprevizibile. Acest lucru se datorează faptului că fonio nu numai că este ușor de plantat, dar poate rezista la cele mai extreme condiții meteorologice.

Superalimentul străvechi care este un elixir de substanțe nutritive și savoare

Magnatul subliniază, de asemenea, că acest aliment „ne poate ajuta să combatem malnutriția”. Meiul face parte din familia meiului, un aliment esențial pentru Uganda, Kenya, Tanzania și India.

În aceeași ordine de idei, Gates a subliniat importanța nutrițională a cerealelor aparținând acestei familii și a spus că

  • Fonio este o sursă de proteine, fibre, fier, zinc și mai mulți aminoacizi cheie.
  • Meiul african depășește de 10 ori conținutul de calciu al grâului.
  • Teff este singura cereală cu un conținut remarcabil de vitamina C.

„Malnutriția este prima problemă pe care aș rezolva-o dacă aș avea o baghetă magică”, a spus el, subliniind avantajul de a avea un astfel de aliment, a cărui valoare nutritivă ar putea fi cheia pentru a contribui la dezvoltarea optimă a copilăriei.

În cele din urmă, Gates a spus că „un singur bob, sau chiar o întreagă familie magică de boabe, nu reprezintă răspunsul la problemele de securitate alimentară ale lumii”, dar a subliniat că este un început excelent pentru a proiecta o nouă modalitate de a face culturile mai rezistente și de a începe să abordeze această problemă din această perspectivă.

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel