Sari la conținut

Bill Gates: 3 joburi care vor supraviețui inteligenței artificiale și vor deveni indispensabile

bill gates
sursa foto retete si vedete

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat că există 3 profesii și domenii științifice care vor supraviețui progreselor inteligenței artificiale în domeniul muncii. Magnatul a remarcat că această nouă tehnologie va avea un impact asupra diferitelor sectoare ale societății și a considerat că doar unele locuri de muncă vor fi esențiale în viitor.

Fără îndoială, noul software ChatGPT și alte platforme este unul dintre cele mai utilizate instrumente. Companii precum Google, Microsoft și Meta (în WhatsApp și Facebook) au adoptat această tehnologie și au aplicat-o în diversele lor aplicații. Cu toate acestea, există anumite meserii care, potrivit lui Gates, vor sfârși prin a fi impuse în ceea ce privește progresele acestei noi alternative.

Ce meserii vor supraviețui inteligenței artificiale?

Proprietarul Microsoft consideră că inteligența artificială este una dintre cele mai importante inovații din ultima vreme și o compară cu crearea internetului. În aceeași ordine de idei, magnatul a evidențiat marele potențial al software-ului de a „transforma educația, sănătatea și piața muncii, deschizând noi oportunități și oferind soluții la marile provocări”.

Gates a remarcat că, în viitor, cele mai puternice profesii vor fi cele ale căror principale domenii de activitate vor fi inteligența artificială, energia și biologia. El a subliniat elementele esențiale ale acestor domenii de studiu.

Filantropul a subliniat că tehnologia ChatGPT oferă o gamă largă de opțiuni, cum ar fi „să lucrezi mai puține ore și să te concentrezi pe sarcini mai creative și mai semnificative”. În plus, el a subliniat că mașinile vor fi capabile să „preia sarcini de rutină, cum ar fi luarea de notițe la ședințe și rezumarea ideilor cheie”.

Ce impact va avea inteligența artificială asupra viitorului imediat?

Încă de la crearea companiei Microsoft, Bill Gates a fost una dintre figurile marcante în domeniul tehnologic, dar în prezent este recunoscut și pentru predicțiile sale precise. Prin intermediul blogului său personal, Gate’s Notes, a publicat un articol în care și-a exprimat opinia cu privire la inteligența artificială în următorii cinci ani.

Potrivit miliardarului, oamenii nu vor mai folosi aplicații precum Microsoft Word sau Google Docs. Această tehnologie va servi tuturor nevoilor, de la oferirea de sfaturi despre viața de zi cu zi până la planificarea următoarei vacanțe.

Fiecare va avea un asistent personal pe care magnatul îl numește „agent”, un software care se adaptează la limbajul natural și îndeplinește sarcini în funcție de datele introduse de utilizator.

„Agenții nu numai că vor schimba modul în care toată lumea interacționează cu computerele. Ei vor revoluționa, de asemenea, industria software, aducând cea mai mare revoluție în domeniul informaticii de când am trecut de la tastarea comenzilor la atingerea pictogramelor”, a declarat cofondatorul Microsoft.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel