sâmbătă, septembrie 24, 2022

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a spus că speră că faza critică a pandemiei de COVID-19 se va încheia în 2022.

„Ar putea fi o prostie să facem o altă predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”, a scris Gates într-o recenzie a anului, publicată marți pe blogul său GatesNotes.

Miliardarul a spus că sfârșitul pandemiei nu este atât de aproape pe cât sperase din cauza variantei Delta și se luptă cu vaccinarea completă a oamenilor.

Te-ar mai interesa: Temperatura optimă în casă. Medic: Aceasta este că...

Și, deși „nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare”, a spus el, viteza de detectare a noilor variante, combinată cu evoluțiile în vaccinuri și medicamente antivirale, l-au determinat să aibă speranța că COVID-19 va deveni o boală endemică în 2022.

„Lumea este mai pregătită să abordeze variantele potențial infecțioase decât în orice alt moment al pandemiei de până acum”, a spus el. „Suntem într-o poziție mult mai bună de a crea vaccinuri actualizate dacă sunt necesare”, a adăugat el.

Comentariile sale vin pe măsură ce varianta Omicron a coronavirusului, cunoscută și sub numele de B.1.1.529, se răspândește în întreaga lume.

Te-ar mai interesa: Fructele care se coc toamna târziu. Mihaela Bilic:...

Oamenii de știință și firmele farmaceutice se întrec pentru a-și da seama cum se comportă Omicron și cât de bine îi vor rezista vaccinurile. Varianta provoacă îngrijorare din cauza gamei sale mari de mutații.

Gates a spus că mult mai multe informații despre varianta Omicron – cum ar fi cât de bine protejează vaccinurile existente sau infecțiile anterioare împotriva acesteia – vor fi disponibile în curând, deoarece cercetătorii, inclusiv cei pe care Fundația Bill & Melinda Gates îi sprijină, lucrează pentru a afla mai multe despre aceasta.

Te-ar mai interesa: Vă mai aduceți aminte de Dr. Quinn? Este fabulos c...

În recenzia sa, Gates a spus că vaccinurile și antiviralele ar putea ajuta la reducerea mortalității COVID-19 în viitor, potrivit Business Insider.

„Comunitățile vor vedea în continuare focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care ar putea avea grijă de majoritatea cazurilor, iar spitalele se vor putea ocupa de restul”, a scris el.

„Peste câțiva ani, speranța mea este că singurul moment în care va trebui să vă gândiți cu adevărat la virus este atunci când vă faceți vaccinul comun împotriva gripei în fiecare toamnă”, a spus el.

Te-ar mai interesa: VIDEO cu bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecam...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private