sâmbătă, septembrie 24, 2022

Vaccinurile existente ar trebui să protejeze în continuare persoanele care contractă varianta Omicron de cazuri severe de Covid, a spus un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), potrivit BBC.

Acesta vine în timp ce primele teste de laborator ale noii variante din Africa de Sud sugerează că poate evita parțial vaccinul Pfizer.

Cercetătorii spun că a existat o „scădere foarte mare” a cât de bine au neutralizat noua tulpină anticorpii vaccinului.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 26 Septembrie- 2 Octombrie. Voropchi...

Dar doctorul Mike Ryan de la OMS a spus că nu există niciun semn că Omicron ar fi mai bun la evitarea vaccinurilor decât alte variante.

„Avem vaccinuri extrem de eficiente care s-au dovedit eficace împotriva tuturor variantelor până acum, în ceea ce privește boala severă și spitalizarea, și nu există niciun motiv să ne așteptăm că nu va fi așa și pentru Omicron”, a declarat dr. Ryan, directorul pentru urgențe al OMS, pentru agenţia de presă AFP.

Noul studiu sud-african – care nu a fost încă evaluat – a constatat că vaccinul Pfizer/BioNTech poate fi de până la 40 de ori mai puțin eficient împotriva Omicron decât tulpina originală de Covid.

Te-ar mai interesa: Temperatura optimă în casă. Medic: Aceasta este că...

Dar capacitatea lui Omicron de a scăpa de anticorpii vaccinului este „incompletă”, a spus profesorul Alex Sigal, virolog la Africa Health Research Institute, care a condus cercetarea.

Oamenii de știință cred că infecția anterioară, urmată de vaccinare sau un rapel, ar putea crește nivelul de neutralizare și va proteja probabil oamenii împotriva bolilor severe.

Mai multe date despre cât de bine funcționează vaccin-ul Pfizer împotriva Omicron sunt de așteptat să fie publicate în zilele următoare.

Te-ar mai interesa: Noi stenograme explozive în cazul lui Visarion Ale...

Nu există încă date semnificative despre modul în care Moderna, Johnson & Johnson și alte vaccinuri rezistă noii variante.

Omicron este cea mai puternică versiune a coronavirusului găsită până acum.

A fost identificat pentru prima dată în Africa de Sud, unde acum există o creștere a numărului de persoane infectate cu Covid de mai multe ori.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a spus că primele semne sugerează că Omicron ar putea fi mai transmisibil decât tulpina actuală Delta.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă dacă te uiți la ceas la 17.17! Univers...

Dar capacitatea lui Omicron de a provoca boli severe nu este încă clară.

Dr. Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecțioase din SUA, a spus că dovezile timpurii sugerează că Omicron ar putea fi mai transmisibil, dar mai puțin sever.

Au fost peste 267 de milioane de cazuri și peste cinci milioane de decese pe tot globul de la începutul pandemiei în 2020, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Te-ar mai interesa: Alimentul periculos pe care românii îl consumă zil...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private