luni, februarie 6, 2023

Bine sau rău: tu dormi cu șosetele în picioare? Iată care este recomandarea specialiștilor

Cercetările sugerează că obiceiul de a dormi cu șosetele în picioare poate ajuta oamenii nu numai să adoarmă mai repede, dar să doarmă mai mult și să se trezească de mai puține ori pe parcursul nopții.

Un studiu a constatat că bărbații tineri care purtau șosete au adormit cu 7,5 minute mai repede, au dormit cu 32 de minute mai mult și s-au trezit de 7,5 ori mai rar decât cei care nu purtau șosete.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului: ̶...

Într-un alt studiu, adulții au adormit mai repede când purtau șosete, fie singuri, fie după o baie caldă de picioare.

Sunt necesare mai multe cercetări privind șosetele și somnul, deoarece au fost efectuate puține studii. Cu toate acestea, cercetătorii știu de zeci de ani că încălzirea picioarelor unei persoane la culcare îi ajută să doarmă mai bine datorită relației unice dintre temperatura corpului și somn.

Dormi cu șosetele în picioare? Iată care este recomandarea specialiștilor

Oamenii de știință coreeni au descoperit că purtarea şosetelor îmbunătăţeşte nopţile şi oamenii câştigă minute preţioase de somn.

Aceștia au evaluat efectul încălzirii picioarelor folosind șosete de pat asupra calității somnului și a răspunsurilor termoreglatorii în timpul somnului într-un mediu răcoros.

Te-ar mai interesa: Ceaiul farmacie care scade tensiunea arterială și ...

Potrivit studiului, purtarea şosetelor îmbunătăţeşte nopţile şi oamenii câştigă minute preţioase de somn. Investigatiile cercetătorilor sud-coreeni, Yelin Ko şi Joo-Young Lee, publicate în Biblioteca Natională de Medicină a SUA, s-au efectuat pe un eşantion format din şase tineri fără tulburări de somn şi cu un regim de viaţă sănătos.

Timp de mai multe nopti, aceştia au purtat sau nu şosete şi au fost efectuate mai multe măsurători. Cei care au purtat şosete adormeau cu 7 minute mai devreme decât ceilalţi şi somnul lor era prelungit cu 32 de minute în comparatie cu al celorlalţi. În plus, ei se trezeau de şapte ori mai putin. Cum se explică o astfel de diferentă?

Te-ar mai interesa: Cel mai mare păcat, în funcție de zodie. Numerolog...

Yelin Ko şi Joo-Young Lee spun că nu este surprinzător faptul că sosetele oferă un confort, dar mai ales căldură.

Temperatura picioarelor atunci când au fost acoperite a crescut cu 1,3 grade şi s-a distribuit în întregul corp potrivit principiului termoreglării.

Prin urmare, cercetătorii recomandă purtarea unor şosete special concepute pentru nopti. Acestea trebuie să fie din material moale si elastic pentru a nu bloca circulatia sângelui.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci în cazul unui cutremur. Sfaturi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private