Sari la conținut

Nu mâncați niciodată imediat după baie! Experții trag un semnal de alarmă

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Nu mâncați niciodată imediat după baie! Experții trag un semnal de alarmă.

În viața rapidă de astăzi, a te trezi și a te pregăti de muncă este doar o altă corvoadă care se face în grabă. Astfel, dacă vrei să ajungi la timp la birou, doar faci baie rapidă și pui ceva în gură, în grabă, ca să nu întârzii.

Nu mâncați niciodată imediat după baie! Experții trag un semnal de alarmă

Potrivit experților în sănătate, mâncatul imediat după baie nu este recomandat, deoarece duce la multe complicații gastrice, cum ar fi aciditatea, arsuri la stomac și chiar disconfort.

Mâncatul imediat după baie întârzie digestia, deoarece sângele din jurul stomacului începe să curgă în alte părți ale corpului.

Potrivit Ayurveda, există momente specifice pentru activitatea de zi cu zi care se desfășoară zilnic, deoarece corpul funcționează conform acelui ceas. Ayurveda crede că focul din organism se activează odată ce termini de mâncat pentru a ajuta la începerea procesului de digestie.

Cu toate acestea, îmbăierea reduce temperatura corpului și procesul digestiv încetinește considerabil. Și deoarece corpul se răcește, funcționează suplimentar pentru a menține temperatura standard, ceea ce duce la disconfort, aciditate și neliniște.

Iar pe termen lung, problemele digestive și un metabolism încetinit conduc, de asemenea, la creșterea în greutate și la obezitate, care la rândul lor sunt motive pentru multe alte complicații. Medicii cred că trebuie să aștepți cel puțin 2-3 ore pentru a mânca după baie sau ar trebui să mănânci înainte.

În schimb, faceți un duș cald

Din cauza lipsei de timp dimineața când totul este pe grabă, nu este ușor să acorzi timp între activități și, prin urmare, experții recomandă să faci o baie caldă în fiecare zi înainte de a mânca.

Dușul cu apă caldă poate intensifica procesul de actiune hipertermica care stimuleaza organismul. Un duș cald relaxează sistemul nervos, stimulând și sistemul imunitar și digestiv.

Ajută la eliminarea toxinelor și accelerează procesul de digestie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel