miercuri, iunie 29, 2022
Biserica italiană își cere scuze după ce un episcop le-a spus copiilor „Moș Crăciun nu există”. Este nevoie să „distingem ceea ce este real de ceea ce nu este”.
O dieceză romano-catolică din Sicilia și-a cerut scuze părinților după ce episcopul ei ar fi spus unui grup de copii că Moș Crăciun nu există.

Biserica italiană își cere scuze după ce un episcop le-a spus copiilor „Moș Crăciun nu există”

Mai mult, la un eveniment religios de săptămâna trecută, episcopul Antonio Staglianò a mai spus că costumul roșu al lui Moș Crăciun a fost ales de Coca-Cola pentru publicitate, relatează presa italiană.
Reacțiile părinților au fost prompte, comentariile episcopului înfuriindu-i pe aceștia.
Drept urmare, într-o scuză, Pr. Alessandro Paolino, din dieceza de Noto, a declarat că, de fapt, episcopul a încercat să sublinieze adevărata semnificație a Crăciunului.
El a mai spus că comentariile au avut ca scop evidențierea poveștii Sfântului Nicolae, inspirația inițială pentru figura lui Moș Crăciun și cunoscut pentru a oferi daruri săracilor.
„În primul rând, în numele episcopului, îmi exprim durerea pentru această declarație, care a creat dezamăgire în rândul celor mici. Și vreau să precizez că intențiile monseniorului Stagliano au fost cu totul altele”, a spus Pr. Paolino într-o postare pe diecezană.

Este nevoie să „distingem ceea ce este real de ceea ce nu este”

Pagina de Facebook. Pr. Paolino, care este directorul de comunicare al diecezei de Noto, a spus că episcopul a dorit ca copiii „să reflecte asupra semnificației Crăciunului”, spunând că data a devenit cunoscută pentru consumism.
„Dacă toți putem trage o lecție, tineri sau bătrâni, din figura lui Moș Crăciun… aceasta este: mai puține cadouri de „creat” și „consum” și mai multe „cadouri” de împărțit”, se arată în comunicat. Într-un interviu pentru ziarul La Repubblica, potrivit CNN, episcopul a spus că nu le-a spus copiilor că Moș Crăciun nu există, ci că este nevoie să „distingem ceea ce este real de ceea ce nu este”.
„A apărut un fapt real, și anume că Crăciunul nu mai aparține creștinilor. Atmosfera de Crăciun dintre lumini și cumpărături a luat locul Crăciunului”, a spus acesta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private