Sari la conținut

Blestemul diamantului, purtat de regina Elisabeta a II-a. Ce efect ar avea asupra bărbaților

Din cuprinsul articolului

Blestemul diamantului, purtat de regina Elisabeta a II-a. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a făcut un anunțat neașteptat în ziua jubileului său de platină. Viitorul titlu de regină consoartă va fi acordat soției prințului Charles, iar acest lucru pune din nou coroana regală britanică în centrul dezbaterii.

Și mai ales legendarul și controversatul său diamant tăiat, Koh-I-Noor.

Blestemul diamantului

Este cu siguranță cea mai cunoscută piesă din comoara colosală de pe capul suveranei. Pentru acest exemplar rar, realizat în 1937 de bijutierii oficiali ai coroanei Garrard & Co (care au realizat și inelul de logodnă al Dianei) pentru Regele George al VI-lea și purtat la încoronare de Regina Elisabeta a II -a în 1953, prezintă o colecție uimitoare de 2800 de diamante. Piatra centrală este iconicul Koh-I-Noor (însemnând în persană „munte de lumină”), de 105,6 carate.

Diamantul din urmă, la fel ca majoritatea pietrelor care alcătuiesc această coroană, a fost oferit cadou de fostul Imperiu Indian Reginei Victoria și a atras întotdeauna toate privirile. Se spune că este blestemat, aducător de nenorociri pentru bărbați, iar regina Victoria, foarte superstițioasă, ceruse la acea vreme ca să fie purtat întotdeauna exclusiv de femeile din familia regală. Citiți continuarea pe tabu.ro. 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel