Sari la conținut

Blocarea emoțională: 5 semne care te ajută să recunoști oamenii care își reprimă emoțiile

Reprimarea emotiilor
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum recunosti un om reprimat emotional

Semne care te ajută să recunoști oamenii care își reprimă emoțiile. Suprimarea emoțiilor nu este un mod sănătos de a trăi. Natura noastră, personalitatea, capacitatea noastră de a exprima emoții sau de a fi empatici depinde de modul în care suntem crescuți.

Și, cu toate astea, nu toată lumea a crescut în familii funcționale, sănătoase din punct de vedere emoțional. 

Dacă copilăria unei persoane este traumatizantă, copilul va fi marcat pe viață. Acesta va dezvolta probleme de sănătate mintală fie din copilărie, fie la vârsta adultă. Aceste cicatrici pot apărea în orice moment al vieții lor. Cea mai mare problemă cu care se confruntă copiii sau adulții din familiile disfuncționale este capacitatea de a fi expresivi.

De cele mai multe ori, își reprimă emoțiile. Iar unii o pot face atât de bine încât nimeni, în afară de terapeut, nu poate sparge acel zid. Acesta este un obicei foarte nesănătos, pentru că emoțiile fac parte din viață și toată lumea are dreptul să le exprime. Neputința de a le exprima poate duce la probleme de sănătate mintală precum depresie, anxietate, stres etc.

Semne prin care recunoști oamenii cu EMOȚII reprimate

Dar cum recunoaștem o astfel de persoană? Există câteva semne vizibile prin care ați putea să diferențiați astfel de oameni. Iată câteva semne pe care ar trebui să le rețineți

1. Nu poate să plângă sau să strige: Acești oameni plâng sau țipă foarte rar. De asemenea, pot fi foarte politicoși și vorbesc blând de cele mai multe ori.

Când oamenii normali se simt furioși, țipă. Poate fi un lucru ocazional pentru unii oameni, dar totuși își exprimă furia în acest fel. Alții plâng în timp ce își exprimă emoții. Există aceste două moduri de a exprima faptul că ești supărat sau nervos.

Dar, dacă o persoană nu reacționează astfel în condiții de stres puternic, își reprimă emoțiile și devine din ce în ce mai bun la asta. Acest lucru o va face doar să explodeze în moduri urâte mai târziu.

2. Poate dori să evite confruntările: Această categorie de oameni poate sta foarte prost la capitolul confruntări și, de asemenea, poate dori săle evite cu orice preț.

Nu înseamnă că toți oamenii provin din familii disfuncționale, dar poate semnifica că au experimentat unele traume mai devreme în viață. Acești oameni ar putea considera că este mai convenabil să evite o confruntare decât să îi facă față.

3. Poate fi tulburat: Se simt adesea stresați sau iritați atunci când sunt întrebați cum se simt, iar acest lucru vine din teama de a fi vulnerabili în fața cuiva.

4. Poate avea o atitudine plăcută oamenilor: De asemenea, încearcă să fie pe placul oamenilor și, prin urmare, să suprime nevoile și dorințele pe care le au și să fie de acord cu deciziile altcuiva.

5. Se pot simți inconfortabil în preajma oamenilor emoționali: Sentimentul de a fi inconfortabil în preajma oamenilor emoționali vine din lecția de a ști că emoțiile sunt nesigure, iar acest lucru se întâmplă din cauza traumei copilăriei.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel