Sari la conținut

Aceasta este cea mai importantă vitamina pentru inimă după 60 de ani

VITAMINA D
imagine creată cu AI
60 DE ANI

Studiul, publicat în British Medical Journal, a pus în lumină potențialul vitaminei D de a reduce semnificativ riscul de evenimente cardiovasculare în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 60 și 84 de ani.

Studiul, care a inclus peste 16.800 de participanți, a analizat relația dintre suplimentarea cu vitamina D și starea vitaminei D. D și sănătatea cardiovasculară.

Rezultatele au dezvăluit o legătură tangibilă între aportul acesteia și reducerea probabilității de evenimente cardiace grave, inclusiv atac de cord și accident vascular cerebral.

Vit. D – un factor important în menținerea sănătății cardiovasculare

În timp ce o dietă echilibrată și exercițiile fizice regulate joacă un rol esențial în sănătatea inimii, Vitamina D a apărut ca un factor-cheie în menținerea unor niveluri optime ale tensiunii arteriale necesare pentru bunăstarea cardiovasculară generală. Impactul său asupra sănătății inimii este evidențiat și mai mult de rolul său în atenuarea mai multor riscuri asociate cu sănătatea cardiovasculară.

Studiul a examinat relația dintre deficiența nutrientului comentat și creșterea susceptibilității la atac de cord, boli de inimă și accident vascular cerebral ischemic.

„Având în vedere aceste constatări convingătoare, devine din ce în ce mai evident faptul că prioritizarea aportului de vitamine este o modalitate bună de a reduce riscul de boli de inimă. D la o vârstă mai înaintată poate aduce beneficii semnificative pentru inimă”, spun cercetătorii.

Aportul zilnic și sursele naturale de vit. D

Pentru a asigura un aport adecvat al acestui nutrient, experții recomandă o doză zilnică de 600 până la 800 UI pentru adulții în vârstă. Acest necesar poate fi acoperit printr-o combinație între expunerea la soare și consumul de alimente bogate în vit. D.

Somonul, ouăle, sardinele, ficatul, ciupercile albe și alimentele îmbogățite sunt surse excelente ale acestui nutrient esențial. Deși suplimentele oferă beneficii semnificative, este extrem de important să le luați cu moderație pentru a evita posibilele efecte secundare.

Consumul excesiv de suplimente poate duce la complicații precum pietre la rinichi și niveluri ridicate de calciu în sânge. Recunoașterea semnelor de carență este, de asemenea, imperativă, deoarece oboseala, schimbările de dispoziție, slăbirea funcției imunitare, inflamațiile și infecțiile frecvente pot indica necesitatea unui aport crescut de vit. D.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel