Sari la conținut

Boli de inimă la femei: Niveluri scăzute ale ACESTUI hormon la 69% dintre paciente

semne infarct
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
infarct silențios

Boli de inimă la femei: Niveluri scăzute ale ACESTUI hormon la 69% dintre paciente.

Boala coronariană afectează în mod normal persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste, dar conform unor studii, 69% dintre femei se luptă cu o deficiență hormonală specifică care le crește riscul de apariție.

Boala arterială coronariană (CAD) se referă la o stare în care vasele de sânge către inimă sunt îngustate sau blocate de acumularea de grăsimi cunoscută sub numele de ateroscleroză. Dacă nu este tratată în timp util, CAD ar putea contribui la un atac de cord sau un accident vascular cerebral care privează inima și creierul de sânge și oxigen.

Boli de inimă la femei: Niveluri scăzute ale ACESTUI hormon la 69% dintre paciente

Cercetătorii spun că femeile cu deficit de estrogen sunt mai predispuse la această afecțiune – pentru aceasta, s-au uitat la nivelurile hormonale și inimile a 95 de femei aflate în premenopauză.

În ciuda unei dimensiuni reduse a eșantionului, cercetătorii au descoperit că este suficient de relevant pentru a stabili legătura dintre cele două. Ei au continuat spunând că deficiența hormonală din cauza funcției ovariene blocate îl face un factor de risc pentru boli coronariere.

Deși femeile din studiu sunt relativ tinere, experții au spus că riscul de boli de inimă ar putea fi o consecință a:

1. Deficienței nutriționale – nu mâncați suficient, tulburări de alimentație precum anorexia sau bulimia.

2. Stresului.

3. Amenoreei hipotalamice – când creierul nu eliberează suficienți hormoni pentru a activa producția de estrogen în ovare.

4. Exercițiilor în exces – sportivii sunt mai susceptibili de a avea menstruația oprită complet.

Deficiența de estrogen ar putea fi o consecință a tuturor acestor factori combinați.

Studiile anterioare au descoperit că celulele care căptușesc vasele de sânge ale femeilor cu niveluri scăzute de estrogen au funcționat prost. În mod normal, atunci când vasele de sânge interacționează cu anumite substanțe, ele se lărgesc pentru a permite sângelui să treacă – dar la femeile cu niveluri scăzute de estrogen, acest lucru poate să nu se întâmple.

Deficitul de estrogen le poate da, de asemenea, acestor femei hipertensiune arterială sau insuficiență cardiacă la o vârstă fragedă.

Care sunt simptomele deficitului de estrogen?

În unele cazuri, înlocuirea estrogenului sau injectarea de estrogen poate ajuta oamenii. Potrivit Clinicii Cleveland, există câteva semne importante ale nivelului scăzut de estrogen. Acestea includ:

1. Indispoziție

2. Iritabilitate

3. Sânii sensibili

4. Oasele fragile, slabe

5. Piele uscată

6. Dificultăţi de concentrare

7. Bufeuri

8. Transpirații nocturne

9. Atrofie

10. Uscăciunea vaginală

11. Fără cicluri sau cicluri neregulate

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: