Sari la conținut

De la hidratarea pielii la un masaj facial: sfaturi pentru a avea grijă de pielea ta în timpul menstruației

sanatatea pielii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum sa-ti pastrezi pielea sanatoasa

De la hidratarea pielii la un masaj facial; sfaturi pentru a avea grijă de pielea ta în timpul menstruației

Corpul unei femei trece prin mai multe schimbări de-a lungul unei luni de zile, în special în timpul menstruației. Modificările hormonale provoacă schimbări atât în ​​organism, cât și în piele. Prin urmare, este extrem de important să aveți grijă de piele.

În cele mai multe cazuri, pielea tinde să devină sensibilă, ceea ce este rezultatul dezechilibrelor hormonale. În această perioadă, ar trebui să ai cea mai mare grijă de pielea ta pentru a-ți păstra pielea protejată.

Schimbările hormonale ar putea duce, de asemenea, la acnee, cosuri, ten gras și alte câteva probleme și, prin urmare, este extrem de important să urmezi o rutină de îngrijire a pielii care să se potrivească nevoilor tale și să fii în concordanță cu aceasta.

Sfaturi pentru a avea grijă de pielea ta în timpul menstruației

Este important să știți că a fi consecvent vă poate ajuta pielea în numeroase moduri. Folosirea produselor din când în când nu va fi de niciun ajutor. Cu toate acestea, în timpul menstruației, trebuie să fii foarte atent și să ai grijă de nevoile pielii tale.

Iată câteva sfaturi pentru a avea grijă de pielea ta în timpul menstruației.

1. Asigurați-vă că vă spălați fața de două ori pe zi: Din cauza modificărilor hormonale din organism, există șanse mari ca pielea dvs. să secrete ulei și sebum în plus, ceea ce poate duce la acnee și cosuri. Prin urmare, este important să îndepărtați tot uleiul și murdăria de pe piele. Pentru aceasta, asigurați-vă că vă spălați fața cu o spălare ușoară pentru față de două ori pe zi pentru a preveni depunerea uleiului și murdăriei pe piele. Mai mult, dacă vezi exces de ulei pe piele, folosește un șervețel pentru a îndepărta uleiul.

2. Păstrează-ți pielea hidratată: Hidratarea pielii este extrem de importantă, deoarece împiedică pielea să se usuce. Ai putea folosi produse de îngrijire a pielii care împiedică uscarea pielii sau poți folosi și remedii casnice care au același scop. Mierea este cunoscută a fi extrem de benefică pentru piele, deoarece previne uscarea pielii și, împreună cu aceasta, are și proprietăți antibacteriene care previn acneea și erupțiile. De asemenea, puteți apela la măști DIY care ajută la menținerea pielii hidratate.

3. Fiți atente la ceea ce mâncați: Există mai multe alimente despre care se știe că sunt benefice pentru piele, cum ar fi vitamina E, antioxidanții și grăsimile sănătoase. Acestea ajută la menținerea pielii sănătoase, împreună cu reducerea inflamației, îmbunătățirea circulației sângelui și, de asemenea, menținând pielea hidratată. Fructele sunt bogate în vitamine și antioxidanți, iar peștii și semințele sunt bune pentru grăsimile sănătoase și pentru câțiva alți nutrienți.

4. Evitați pe cât posibil machiajul: Deoarece pielea ta tinde sa devina extrem de sensibilă în timpul menstruației, cel mai bine este să evitați machiajul cât mai mult posibil. Acest lucru vă va menține pielea relaxată și calmă și, de asemenea, va fi ușor pentru piele să respire. În aceste zile, asigură-te că îți menții fața curată și poți folosi și anumite măști de față DIY care ajută la menținerea pielii curate.

5. Masaje faciale: Un masaj bun al feței sau, de altfel, un bun masaj al corpului poate ajuta la menținerea pielii sănătoase în timpul perioadelor. Vă poate ajuta să vă calmați nervii și mușchii și, de asemenea, poate îmbunătăți circulația sângelui în corp, precum și pe față.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel