Sari la conținut

Bolile provocate de frică, stres, anxietate, gelozie. Lidia Fecioru: „Dacă noi trăim într-o viață tristă, ne vom transforma corpul într-o magazie de boli”

lidia

Bolile provocate de frică, stres, anxietate, gelozie. Lidia Fecioru: „Dacă noi trăim într-o viață tristă, ne vom transforma corpul într-o magazie de boli”.

Invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță, Lidia Fecioru a vorbit despre un subiect din ce în ce mai discutat în ultima vreme.

Bioenergoterapeutul a explicat care sunt cele mai cunoscute boli cauzate de emoții și cum fiecare stare negativă îmbolnăvește un anume organ.

„Sunt unele probleme care vin karmic, dar sunt și foarte multe care vin din cauza obiceiurilor noastre din viață.

Adică, dacă noi trăim într-o viață tristă, ternă, cu supărări, începe să vină o formă de negativitate în sufletul nostru și noi vom transforma corpul nostru într-o magazie de boli. Primul lucru se va duce pe fondul energetic, oamenii se vor îmbolnăvi energetic.

Să nu uităm că și invidia, egoismul, îmbolnăvesc foarte tare. Oamenii nu își dau seama atunci când spun: Dar ce am spus rău?

De fapt, în sufletul lui e o formă de invidie, care îl îmbolnăvește pe parcurs. Nu ne bucurăm pentru ceilalți, pentru că negativul e mai accesibil și e mai ușor să se ducă aici, decât către pozitiv”, a declarat Lidia Fecioru, joi, la ProTV.

Bolile provocate de frică, stres, anxietate, gelozie

Majoritatea stărilor negative sunt cauzate chiar de noi înșine și, tocmai din acest motiv, trebuie să învățăm să le controlăm.

  • Stresul îmbolnăvește glanda tiroidă

„Stresul dezvoltă și își pune amprenta asupra glandei tiroide. Ea ține de tot ce înseamnă emoțional, de sistemul nervos. Nici nu trebuie să fim foarte indiferenți, dar nici prea empatici.

Să nu-ți încarci prea mult sufletul cu problemele celor din jur, pentru că atunci se îmbolnăvește tiroida. Ea dă semne de agitație, palpitații, sufocare, intrare în panică, agitație, insomnie și de aici începe coșmarul”, a subliniat ea.

  • Frica lovește rinichii

„Frica este a rinichilor și iarăși ne întoarcem la sistemul nervos, care începe să scoată mult mai multă adrenalină, decât hormon și atunci ne dăm peste cap tot ce înseamnă pancreas, glanda tiroidă. Nu trebuie să fim indiferenți, ci echilibrați.

Trebuie să facem lucruri frumoase pentru noi, măcar 15 minute trebuie să ne găsim și pentru noi. Sportul ajută să eliminăm din negativitate și începe să ne placă de noi.”, a dezvăluit Lidia Fecioru.

  • Gelozia atacă ficatul și fierea

Gelozia nu are urmări doar asupra partenerului, ci mai mult asupra propriei noastre sănătăți.

„Gelozia este a ficatului și a fierii. Când oamenii sunt geloși asta se întâmplă. Omul se supără pe el, atunci când are o criză de gelozie, supărarea nu se duce pe partener. Nu avem nevoie de studii clinice, pentru a vedea asta, orice psihoterapeut știe asta.”, a continuat Lidia Fecioru.

 

Lidia Fecioru: „Dacă noi trăim într-o viață tristă, ne vom transforma corpul într-o magazie de boli”

  • Anxietatea duce la depresie

Lidia Fecioru avertizează asupra faptului că dacă ne confruntăm cu o stare de anxietate pentru mai mult timp, trebuie să apelăm neapărat la ajutorul specialiștilor, pentru că acesta este primul semn al depresiei.

„Anxietatea, dacă durează mai mult timp, înseamnă deja o formă de depresie. Anxietatea este așezată mereu cu frica și acolo este clar o problemă a sistemului nervos și trebuie tratată la un psihiatru sau la un psiholog.

Nu trebuie să ne fie rușine de mersul la psiholog, du-te și vezi care e problema. Nu trebuie să vă ascundeți starea sub preș, pentru că se va face ca o grămadă și o să vă împiedicați de ea și vei cădea în propriile tale probleme.”, a mai spus Fecioru.

 

  • Empatia prea accentuată are efecte asupra stomacului sau a spatelui

„Sănătatea stomacului și a intestinului gros ține de partea asta de empatie, ține de nevroze. Oamenii nu vor să se deschidă, să comunice, își închid sentimentele în ei și unde se duc toate?

Durerea de spate semnifică faptul că duci probleme altora în spate, duci prea mult. Le pui pe cocoașă și le duci, până o să cazi.  Astea te doboară, te pun în genunchi.

Cei pe care i-ai dus în spate se vor scutura și vor pleca, dar tu vei rămâne cu ele. Fiecare cu problema lui, ajutăm, dar puțin. Asta este empatia, să ajutăm puțin.”, a concluzionat Lidia Fecioru.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel