Sari la conținut

Bomba din farfurie! LISTA COMPLETĂ a aditivilor alimentari, care ne pun în pericol sănătatea

Din cuprinsul articolului

În viața cotidiană, alimentele toxice au devenit atât de prezente, încât nici nu mai este sesizat pericolul la care ne expunem prin consumul repetat.

Aditivii alimentari („E” urile) sunt definiți drept orice substanță care nu se găsește în mod natural în alimente și nu este consumată ca aliment în sine, fiind adăugată intenționat în procesele de fabricație, în scopul de a modifica anumite proprietăți ale acestora, pentru ca, în final, alimentele să devină mai rentabile și mai atractive din punct de vedere comercial.

Aditivii de sinteză (substanțe obținute prin procedee chimice) sunt cei mai periculoși. Cele mai nocive alimente, din punctul de vedere al numărului de aditivi conținuți, sunt margarina, guma de mestecat, uleiul de muștar, mezelurile, băuturile răcoritoare și dulcețurile din comerț. Acestea ar trebui consumate cât mai rar.

Potrivit rapoartelor organizațiilor internaționale, mortalitatea pe glob cauzată de consumul alimentelor aditivate se află pe locul al 3 lea, după consumul de droguri și medicamente și după accidentele rutiere.

Consumul îndelungat de alimente aditivate sintetic produce în organismul uman un bombardament asupra organelor interne, în special ficat și rinichi, dar și asupra sistemului imunitar, ceea ce, pe lângă reacții alergice de toate felurile, sau tulburări digestive, poate duce la apariția, în timp, a cancerului.

LISTA COMPLETĂ

Din punct de vedere al potențialului toxic și cancerigen, aditivii alimentari pot fi:

-adausuri suspecte: E125, E141, E150, E171, E172, E173, E240, E241, E477
-adaosuri periculoase: E102, E110, E120, E124
-adaosuri toxice care:
– produc boli intestinale: E220, E221, E222, E223, E224
– afectează tubul digestiv: E338, E339, E340, E341, E407, E450, E461, E462, E463, E465, E466
– produc boli de piele: E230, E231, E232, E233
– suprimă vitamina B12 din organism: E200
– cresc colesterolul: E320, E321 (antioxidanți din margarină)
– atacă sistemul nervos:E311, E312
– produc boli ale aparatului bucal: E330 (acidul citric de sinteză, cunoscut ca sarea de lămâie), este cel mai periculos adaos cancerigen)
– adaosuri cancerigene: E123, E131, E142, E211(deosebit de nociv), E313, E214, E215, E217, E230, E631(glutamatul de sodiu).

E211 (benzoatul de sodiu) se utilizează ca și conservant, împreună cu acidul benzoic. Studiile realizate de experți au ajuns la concluzia că, acesta, poate provoca distrugeri semnificative în ADN ul uman, afectând mitocondriile, organite care furnizează energia la nivelul celulelor.

În mod natural, există în ciuperci, scorțișoară, cuișoare și unele produse lactate, dar acesta nu este nociv pentru organism.

Cel de sinteză, obținut din toluen și toxic pentru organism, se găsește într-o gamă variată de produse acide sau ușor acide, printre care, băuturile carbogazoase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel