Sari la conținut

BRAVO! O româncă de la NASA, în echipa celor mai importanți oameni de știință din lume! Va studia fenomenele inexplicabile de pe cer

Pentru că este nevoie de concluzii științifice despre ceea ce se întâmplă pe cerul nostru, NASA a selectat 16 persoane pentru a participa în echipa sa independentă de studiu asupra fenomenelor aeriene neidentificate (FAN).

Observațiile evenimentelor de pe cer care nu pot fi identificate ca aeronave sau ca fenomene naturale cunoscute sunt clasificate ca FAN iar studiul independent va începe luni, 24 octombrie.

Așadar, pe parcursul a nouă luni, echipa de studiu independent va pune bazele unei cercetări viitoare asupra naturii FAN-urilor pentru NASA și alte organizații.

Pentru a face acest lucru, echipa va identifica modul în care datele culese de entitățile guvernamentale civile, datele comerciale și datele din alte surse pot fi analizate pentru a face lumină asupra FAN-urilor.

Ulterior, va recomanda un proces pentru o potențială analiză a datelor FAN de către agenție în viitor.

Studiul se va concentra exclusiv pe date neclasificate. Un raport complet care conține constatările echipei va fi lansat publicului la jumătatea anului 2023.

Concluzii științifice despre ceea ce se întâmplă pe cer

„Explorarea necunoscutului în spațiu și a atmosferei se află în centrul a ceea ce susținem la NASA”, a spus Thomas Zurbuchen, administrator asociat al Direcției Misiunii Științifice de la sediul NASA din Washington.

„Înțelegerea datelor pe care le avem în jurul fenomenelor aeriene neidentificate este esențială pentru a ne ajuta să tragem concluzii științifice despre ceea ce se întâmplă pe cerul nostru.

Datele sunt limbajul oamenilor de știință și fac ceea ce este inexplicabil, explicabil.”, notează DC News.

Fenomenele aeriene neidentificate sunt de interes atât pentru securitatea națională, cât și pentru siguranța aeriană, iar studiul se aliniază cu unul dintre obiectivele NASA de a asigura siguranța aeronavelor.

Fără acces la un set extins de date, este aproape imposibil să se verifice sau să explice orice observație, astfel încât obiectivul studiului este de a informa NASA ce date posibile ar putea fi colectate în viitor pentru a discerne științific natura FAN.

Echipa este formată din cei mai importanți oameni de știință din lume

Oficialul NASA responsabil pentru orchestrarea studiului este Daniel Evans, administratorul asociat adjunct adjunct pentru cercetare la Direcția Misiune Științifică a NASA.

După cum a anunțat anterior, echipa independentă de studiu este condusă de David Spergel, președintele Fundației Simons.

„NASA a reunit unii dintre cei mai importanți oameni de știință din lume, practicieni de date și inteligență artificială, experți în siguranță aerospațială, toți cu o sarcină specifică, care este să ne spună cum să aplicăm știința și datele pe deplin la FAN”, a spus Evans.

Profesorul Anamaria Berea, românca ce folosește o gamă largă de metode de calcul

Anamaria Berea este profesor asociat de Computational and Data Science la George Mason University din Fairfax, Virginia. Este afiliată de cercetare la Institutul SETI din Mountain View, California și investigatoare la Blue Marble Space Institute of Science din Seattle.

Cercetarea sa se concentrează pe apariția comunicării în sistemele vii complexe și pe aplicațiile științei datelor în astrobiologie, atât pentru știința biosemnăturilor, cât și a tehnosemnăturilor.

Anamaria Berea folosește o gamă largă de metode de calcul pentru a descoperi modele fundamentale în date, mai notează DC News.

Simona David

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel