Categories: Ştiri sănătate

Noile date din Brazilia arată o eficacitate dezamăgitoare de 50,4% pentru vaccinul CoronaVac din China

Brazilia. Vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de Sinovac Biotech din China are o eficacitate de doar 50,4% în prevenirea infecțiilor simptomatice conform unui studiu brazilian, au declarat marți cercetătorii, conform Reuters.

Eficacitatea vaccinului chinez este la limita aprobării și este cu mult sub sub rata anunțată săptămâna trecută.

Ultimele rezultate sunt o dezamăgire majoră pentru Brazilia, deoarece vaccinul chinezesc este unul dintre cele două vaccinuri pe care guvernul federal le-a achiziționat pentru a începe imunizarea în timpul celui de-al doilea de COVID-19 din lume.

Oamenii de știință și observatorii de la Centrul Butantan sunt aspru criticați pentru datele parțiale publicate în urmă cu doar câteva zile, care au generat așteptări nerealiste. Confuzia s-ar putea adăuga scepticismului din Brazilia cu privire la vaccinul chinez, pe care președintele Jair Bolsonaro l-a criticat, punându-și la îndoială „originile”.

„Avem un vaccin bun. Nu este cel mai bun vaccin din lume. Nu vaccinul ideal „, a spus microbiologul Natalia Pasternak, criticând tonul triumfător al lui Butantan.

Săptămâna trecută, cercetătorii brazilieni au sărbătorit rezultate care arată o eficacitate de 78% împotriva cazurilor de COVID-19 „ușoare până la severe”, o rată pe care au descris-o ulterior drept „eficacitate clinică”.

Între timp specialiștii spun că vaccinurile dezvoltate de producătorii chinezi nu sunt supuse aceluiași control public ca alternativele din SUA și Europa.

Ricardo Palacios, director medical la centrul biomedical Butantan din Sao Paulo, a declarat că noua cifră include infecții clasificate drept „foarte ușoare”, deoarece nu au nevoie de asistență clinică.

Mai mult decât atât, cercetătorii de la Butantan au amânat de trei ori anunțul rezultatelor lor, acuzând o clauză de confidențialitate într-un contract cu Sinovac.

Cercetătorii turci au declarat luna trecută că CoronaVac dezvoltat de Sinovac are o eficiență de 91,25%, în urma unei analize intermediare. Totodată, Indonezia a dat luni aprobarea utilizării de urgență a vaccinului, pe baza datelor intermediare care arată că este eficient în proporție de 65%.

Oficialii Butantan au declarat că proiectarea studiului brazilian, concentrându-se asupra lucrătorilor din domeniul sănătății din prima perioadă în timpul unui focar sever din Brazilia și incluzând voluntari vârstnici, a făcut imposibilă compararea rezultatelor direct cu alte studii sau vaccinuri.

Programul național de imunizare al Braziliei se bazează în prezent pe CoronaVac produs de Sinovac și pe vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca Plc, însă niciunul dintre acestea nu a primit aprobare de reglementare în Brazilia.

 

Recent Posts

Lucruri puțin cunoscute despre răstignirea lui Iisus. Ce s-a întâmplat în momentul în care Mântuitorul Și-a dat ultima suflare

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…

25 de minute ago

Ouă pe care ar trebui să le eviți! Medic: Pot genera o toxiinfecție groaznică

Ouăle ar putea fi contaminate cu bacterii periculoase, cum ar fi Salmonella, care poate provoca…

55 de minute ago

Părintele Vasile Ioana: Mormântul lui Iisus Hristos este în fiecare biserică astăzi

Părintele Vasile Ioana a amintit despre importanța Prohodului Domnului, o slujbă la care credincioșii participă…

o oră ago

Ce trebuie să ai în portofel în noaptea de Înviere. Lidia Fecioru: Ne va purta noroc

Ce trebuie să ai în portofel în noaptea de Înviere. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit…

2 ore ago

„Am făcut un test ADN – fiul meu nu este copilul meu biologic, ar trebui să-i spun?”

Mărturisirea unui tânăr de 30 de ani despre rezultatele șocante ale unui test ADN a…

2 ore ago

O zodie primește ajutor DIVIN după Paște. Va avea mare noroc în tot ceea ce face

Cristina Demetrescu spune că un semn beneficiază de un ajutor neașteptat la scurt timp după…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic