Sari la conținut

Budinca deșteaptă. De ce e mai indicată, în loc de desert

Această opțiune dulce este o variantă ideală pentru cei care își doresc o alimentație sănătoasă, fără multe calorii.

Zahărul dă dependență, dincolo de deserviciile uriașe pe care le aduce sănătății. Așadar, în loc de o prăjitură la desert, alegeți o budincă … deșteaptă.

Este o opțiune ușor de pregătit, chiar și copiii o pot prepara. Aveți nevoie de lapte vegetal. Mergeți pe variantele: lapte de caju, de migdale sau de cocos. Apoi, semințe de chia, miere sau îndulcitor pe bază de ștevie și esență de vanilie, de preferat bio, ca desertul să fie fără cusur.

E important să pregătiți budinca de chia din timp. Semințele au nevoie de câteva ore pentru a se umfla. Așadar, puneți într-un recipient 60 gr. semințe de chia, turnați peste 240 ml lapte de migdale, cocos, soia sau caju, adăugați esențele și mierea sau îndulcitorul și lăsați budinca la rece minim 5 ore, ideal lăsați-o peste noapte.

Apoi consumați decorată cu iaurt grecesc, frișcă, fructe de pădure și frunze de mentă. Este un desert ideal, mai ales vara.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel