vineri, august 12, 2022

BILIC: Iaurt cu fructe sau budincă? Popcorn sau pufuleți? Iată ce ne sfătuiește cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic. Ce ar trebui să alegem:

Mihaela Bilic, celebrul nutriționist, ne ajută să alegem corect făcând o serie de comparații între diverse produse.  Astfel, nutriționistul a explicat pe pagina sa de socializare care este diferența dintre acestea și ce ar fi bine să alegem.

Te-ar mai interesa: Cancerul NU este sfârșit de drum: Feminitate după ...

”Iaurt cu fructe sau budincă?dieta cu iaurt

Multe persoane au impresia că e totuna dacă mănânci iaurt natur sau iaurt cu fructe. Americanii au făcut greșeala asta și acum sunt obezi.

Iaurtul simplu este un produs lactat, de consumat regulat, în schimb iaurtul cu fructe este un desert cu conținut dublu de calorii și zahăr cât în înghețată!

Cu siguranță e delicios, de aici pericolul să mâncăm prea mult/prea des.

Cea mai bună dovadă o avem dacă îl comparăm cu budinca/șarlota: au 105-108 cal și 13-14g zahăr (2-3 lingurițe) la 100g produs.

Atenție, recipientul de 500g din foto are 10-15 lingurițe de zahăr și conține 4 porții, nu una”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.

Te-ar mai interesa: Medic român: „Luați, preventiv, câte o capsulă din...

Popcorn sau pufuleți

Când vine vorba de popcorn sau pufuleți, medicul nutriționist ne recomandă cea de-a doua variantă. Iată explicațiile sale.

”Popcorn sau pufuleți?

Fie că ne uităm la un film sau vrem să uităm de plictiseală/griji, ne trebuie ceva de ronțăit. Și dacă e fără gluten, cu atât mai bine! Ce variantă e mai sigură pentru siluetă? Pufuleții!!

La capitolul materie primă sunt identice: porumb/mălai, ulei și sare. În popcorn avem mai mult ulei (27% grăsime), iar în pufuleți doar 10%. Caloriile pe 100g diferă și ele: 530 la popcorn și 427 la pufuleți.

Te-ar mai interesa: Aplicație care te răsplătește să faci sport: Când ...

Sunt expandate prin căldură (umflate cu aer), deci au volum mare și greutate mică…și asta e bine, ni se pare că mâncăm mult. La volum egal punga mare de popcorn are 110g și 580cal, iar cea de pufuleți are 85g și numai 360cal.

Există și pungă mică de pufuleți, de 45g și 190cal, o gustare dietetică care merge bine cu lapte bătut”, a mai scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai interesa: Vremuri bune pentru aceste zodii: Care sunt nativi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private