Sari la conținut

Burnout: 4 semne pe care nu trebuie să le ignori NICIODATĂ

oboseala
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Burnout: 4 semne pe care nu trebuie să le ignori niciodată.

Burnout-ul este o stare caracterizată prin acumularea de stres care poate lăsa o persoană complet epuizată.

De la presiunea de la locul de muncă la stresul legat de termene limită sau anxietatea de examinare sau obligațiile familiale, există o serie de factori care pot contribui la burnout.

Și, într-un moment în care lumea este încă reticentă să călătorească din cauza pandemiei de Covid, posibilitatea de a face ceva în privința epuizării, cum ar fi a merge într-o călătorie, scade și mai mult.

Burnout: 4 semne pe care nu trebuie să le ignori NICIODATĂ

Potrivit medicilor, există patru semne cheie ale epuizării pe care nu trebuie să le ignorați NICIODATĂ.

1. Deconectarea de oamenii din jur: Primul semn de epuizare este deconectarea de oamenii din jur – și acest lucru este în mare parte neintenționat. S-ar putea să ajungă să se certe prea mult cu prietenii și familia pentru a nu le oferi timp din cauza anumitor presiuni.

2. Amânarea lucrurilor: Amânarea mai mult decât în ​​mod normal la cele mai mici sarcini este, de asemenea, un simptom al epuizării. La început, munca poate să nu fie o presiune, dar în timp, dacă te simțicopleșit, ar putea fi din cauza faptului că ești epuizat.

3. Rutină slabă de îngrijire de sine: Îngrijirea de sine implică îngrijirea sănătății fizice și mintale. De la pielea sănătoasă, la părul neted și mătăsos, până la greutatea corporală sănătoasă și fără simptome de anxietate sau depresie. Dacă ați încetat să vă urmăriți dieta, antrenamentul și programele de somn, ar putea fi o consecință a epuizării.

4. Oboseală fizică și emoțională: Cineva se poate simți epuizat după o zi lungă la serviciu sau la școală. Cu toate acestea, dacă persistă chiar și după ce te trezești, este semn clar al epuizării. Se pot chiar pierde focusul și concentrarea din cauza epuizării.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel