miercuri, martie 22, 2023

„Ca o lovitură de cuțit între picioare”: ați simțit vreodată o durere ascuțită fulgerătoare între picioare și nu ați avut idee care ar putea fi cauza?

Dacă da, atunci s-ar putea să fi experimentat o afecțiune cunoscută sub denumirea de vulvodinie sau „depresia vaginului”. 

Este mai probabil să vă confruntați cu această afecțiune care provoacă dureri ascuțite în vagin, col uterin sau rect, dacă sunteți gravidă sau aveți aceste afecțiuni medicale

Te-ar mai interesa: Tratament revoluţionar pentru pacienţii cu leucemi...

Potrivit experților, mii de femei trăiesc cu afecțiunea care provoacă dureri pelvine ascuțite. Dacă treci prin sarcină, este mai probabil să simți senzația neplăcută, dar poate apărea și la persoanele care suferă de endometrioză sau au o infecție a vezicii urinare.

Vorbind cu Stylist, moașele fac lumină asupra afecțiunii puțin cunoscute, despre care spun că poate fi unul dintre cele mai dureroase efecte secundare ale sarcinii.

 

Qué es y cómo funciona el suelo pélvico?

Ce este vulvodinia, afecțiunea care se simte ca „o lovitură de cuțit între picioare”

Vulvodinia reprezintă durerea cronică la nivelul vulvei (partea externă a organelor genitale feminine). La fel ca si crampele abdominale, vulvodinia este un simptom cu multiple cauze posibile.

Te-ar mai interesa: Substanța din aceste produse de curățenie poate du...

Femeile care suferă de vulvodinie o descriu ca pe o senzație de arsură, înțepături, prurit (mâncărimi), iritații sau durere violentă în toata regiunea vulvară. Contactele sexuale, mersul pe jos și exercițiile fizice accentuează durerea.

Experții au descris această afecțiune ca fiind dureri ascuțite în vagin, rect sau col uterin. Terapeutul MSK Claire Gregory, care este specializat în sănătatea femeilor și reabilitarea exercițiilor fizice, a declarat publicației:

Te-ar mai interesa: STUDIU. Toate contraceptivele hormonale cresc risc...

„Obișnuiam să o descriu ca fiind o înjunghiere în vagin cu o macetă care m-a lovit chiar în interiorul corpului, care tocmai a apărut din senin și care m-a făcut literalmente să mă opresc din orice făceam.”

În același timp, Lesley Gilchrist, o moașă înregistrată și co-fondatoare a My Expert Midwife, spune că, în mod normal, începe în al doilea sau al treilea trimestru.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune remedii naturiste pentru spondiloza ...

„Deși nu se vorbește atât de mult despre asta, multe femei o experimentează la un moment dat, mai ales pe măsură ce sarcina lor progresează”.

Cum pot trata durerile pelvine

Dacă suferiți de dureri pelvine inexplicabile, puteți să încercați aceste tratamente:

  • Antibiotice
  • Calmante
  • Fizioterapie, cum ar fi exerciții pentru mușchii podelei pelvine
  • Tratamente hormonale

Moașele spun că femeile însărcinate ar trebui să încerce mai întâi ca copilul să-și schimbe poziția în burtă. Ele au adăugat că bandajele de sprijin abominabile pot oferi, de asemenea, o ușurare binevenită.

Te-ar mai interesa: OPRIȚI ca prediabetul să provoace artere înfundate...

Verificați întotdeauna cu medicul dumneavoastră de familie dacă sunteți îngrijorat de orice durere sau de sănătatea dumneavoastră.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private