sâmbătă, mai 21, 2022

Cafeaua are beneficii surprinzătoare asupra organismului dacă este consumată în cantități moderate. Cu toate aceestea, anumite preparate de cafea nu sunt la fel de sănătoase.

Cafeaua de la automat conține o multitudine de substanțe dăunătoare pentru conservare, îngroșare și alte ingrediente car epot duce la dezvoltarea problemelor de rinichi.

De ce nu este indicat să bei cafea de la automat

Cafeaua de la automat contine mai multe chimicale decat cea din boabe decafea macinate. Organismul nu este pregatit sa digere avalansa de chimicale si face eforturi in acest sens. In timp, afecteaza pe rand, ficatul, rinchii si imunitatea.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar. Medic român: Există medicații i...

Producatorii cafelei de la automate au fost obligati recent sa afiseze ingredientele cafelei pe care o vand cu doar 1 leu, scrie bzi.ro.

Asa am aflat ca populara cafea cu lapte (caffe latte) contine apa, zahar, pudra de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoza), cafea solubila (3,3%) si urme de soia. Aceleasi substante se regasesc si espresso machiatto. In capuccino apar si alte ingrediente, printre care un agent de ingrosare (carboximetilceluloza) din care se face hartia!

Un espresso de la automat contine 100 mg de cofeina, jumatate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se foloseste cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu. Cei care beau doua cafele de la automat intr-o zi depasesc rapid maximumul de cofeina admis, iar in timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi.

Te-ar mai interesa: Rugăciune pentru sănătate pe care trebuie să o ros...

Beneficiile cafelei normale:

O ceasca de cafea contine o serie de nutrienti importanti pentru organism:

• Riboflavina (vitamina B2): 11% din doza zilnica recomandata
• Acid pantotenic (vitamina B5): 6% din doza zilnica recomandata
• Mangan si potasiu: 3% din doza zilnica recomandata
• Magneziu si niacina (B3): 2% din doza zilnica recomandata

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private