
Câinii sau paracetamolul ar putea declanșa hepatita misterioasă la copii. Avertismentul specialiștilor

Câinii sau paracetamolul ar putea declanșa hepatita misterioasă la copii. Avertismentul specialiștilor.
Proprietarii de câini ar putea fi alarmați să afle că animalele lor de companie ar fi declanșat focarul bizar de hepatită, observat recent la copiii sub vârsta de cinci ani; un alt declanșator ar putea fi utilizarea paracetamolului.
Medicii încearcă încă să afle ce anume a dus la creșterea numărului de cazuri de hepatită în Marea Britanie. Agenția pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a raportat că 163 de tineri au contractat virusul. Din cei 163 de copii, 11 au avut nevoie de un transplant de ficat din cauza infecției.
Te-ar mai interesa: Cele cinci boli pe care le aduce menopauza. Ce tre...
În 92 de cazuri investigate în Marea Britanie până acum, 64 de cazuri pozitive au fost la copii care au fost expuși la câini, au indicat datele de la UKHSA. Copiii fie proveneau dintr-o familie care deține câini, fie erau expuși la câini în altă parte.
În timp ce profesioniștii din domeniul medical explorează în continuare această informație, se știe că există un nivel ridicat de deținere a câinilor în Marea Britanie. Din această cauză, descoperirea ar putea fi complet fără legătură, ceea ce înseamnă că câinii nu pot fi atribuiți focarului brusc de hepatită la copii. Legătura, însă, este încă în curs de investigare.
Te-ar mai interesa: Avertizare NASA: Posibile furtuni geomagnetice vin...
Familiile care fuseseră afectate de izbucnirea bruscă de hepatită au fost incluse în cercetare. Și trei sferturi dintre respondenți au menționat că micuții lor au folosit recent paracetamol înainte de apariția infecției. Consumul de ibuprofen raportat mai puțin și niciunul nu a raportat consumul de aspirină, de aceea paracetamolul ar putea fi legat de creșterea cazurilor de hepatită.
Te-ar mai interesa: Antibiotice naturale: scapă de infecțiile bacterie...
Trebuie remarcat faptul că prevalența utilizării paracetamolului este considerată în concordanță cu îndrumările privind gestionarea bolilor acute la copii, au spus experții.
UKHSA a adăugat că „investigația continuă să sugereze o asociere cu adenovirusul”.
Adenovirusul a fost virusul cel mai frecvent detectat în probele testate. Cu toate acestea, nu este un lucrur obișnuit al apariției hepatitei în urma unei infecții cu adenovirus la copiii care înainte sănătoși.
Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...
Ca atare, investigațiile sunt în desfășurare cu privire la posibili factori care contribuie, cum ar fi Covid-ul sau o schimbare a genomului adenovirusului.
„Aceste posibilități sunt testate rapid. Asocierea cu adenovirusul este supusă unui studiu epidemiologic oficial”, a Dr. Meera Chand, director de infecții clinice și emergente la UKHSA, potrivit express.co.uk.
„Continuăm să reamintim tuturor să fie atenți la semnele hepatitei – în special icterul, căutați o nuanță galbenă în albul ochilor”.
Te-ar mai interesa: Dinu Maxer face dezvăluiri după ce s-a zvonit că m...
Hepatita este un termen medical pentru a descrie inflamația ficatului. Simptomele hepatitei pot include:
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.