Sari la conținut

Căldura excesivă duce la deshidratare. Cum ne menținem hidratați vara, chiar dacă nu îți place să bei prea multă apă?

pe timp de caniculă

Din cuprinsul articolului

Deshidratarea este o problemă de sănătate ce necesită atenție imediată. Aceasta poate pune sănătatea în pericol, în funcție de intensitate. Pentru a preveni deshidratarea este important să ai un aport corect de lichide, care poate fi asigurat și din alte surse, diferite de apa obișnuită.

Pe timp de caniculă, multe persoane se confruntă cu deshidratarea. Căldura excesivă duce la pierderi mai abundente de lichide, motiv pentru care aportul de fluide trebuie să fie mai mare în sezonul cald.

Totuși, dacă nu îți place să bei apă, este esențial să știi că aportul corect de lichide poate fi asigrat și din alte surse sănătoase, precum infuziile sau supele.

Cum ne menținem hidratați vara?

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie o multitudine de alimente și băuturi care te pot ajuta să te menții hidratat, chiar și atunci când nu îți place apa.

„Cum reușești să te menți hidratată vara? Dacă ai observat că nu prea bei apă, sau poate nu îți place apa simplă…am câteva ponturi pentru voi.

Știi că cel puțin 20% din aportul zilnic de lichide provine din alimentele pe care le consumăm, în special din fructe, legume și supe?

Legume hidratante: castraveți, salată, țelină apio, ridichi, dovlecei, brocoli, roșii, ardei, varză, vinete, morcovi, mazăre

Fructe hidratante : pepene verde, pepene galben, grapefruit, căpșuni, piersici, mere, cireșe, struguri, prune

Iaurtul – conține aproximativ 80% apă!

Apa infuzată – este ușor de făcut, doar adaugi câteva felii de lămâie sau portocală, fructe de pădure, ghimbir, mentă, anason stelat sau scorțișoară pentru o explozie de aromă și câteva beneficii suplimentare pentru sănătate!

Să nu uităm de apa de cocos, care include și câțiva electroliți.

Ceaiul de plante – din mușețel, ghimbir, fenicul sau menta susțin hidratarea și ajută și digestia!

Supă – chiar dacă este un aliment cald și poate nu atât de atrăgător în vremea călduroasă (deși poți mânca și supa rece) este o variantă bună de a ne hidrata.

ATENȚIE!

Încearcă să limitezi aportul de cofeină deoarece influențează creșterea pierderii de lichide din organism.

Hidratarea este esențială pentru a susține funcția rinichilor, funcția neurologică, circulația sângelui, contracția musculară, temperatura corpului și optimizarea digestiei”, scrie Patricia Rusu pe o rețea de socializare.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel