Sari la conținut

Calendar BAC 2020. Ce reguli vor trebui să respecte candidații

Din cuprinsul articolului

Calendar BAC 2020. Ministerul Educaţiei a publicat calendarul pentru examenul de Bacalaureat din vara aceasta. Înscrierea candidaţilor va avea loc în intervalul 3-10 iunie.

În contextul în care au fost eliminate probele orale, între 11 şi 17 iunie vor fi echivalate competenţele lingvistice şi digitale. Între 22 şi 5 iunie vor fi susţinute examenele scrise la limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, precum şi probele obligatorii ale profilului şi cele la alegere.

Calendar BAC 2020

Rezultatele la probele scrise vor fi afişate pe 30 iunie, când se vor putea depune şi contestaţiile, iar notele finale vor fi făcute publice pe 5 iulie. Distanţa între elevi în sălile de examinare va fi de doi metri.

Elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau care prezintă un risc crescut de infecţie vor susţine probele pentru examenul de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, ce urmează să fie elaborată de Ministerul Educaţiei.

În sălile de examen pentru Bacalaureat și Evaluarea națională, băncile vor fi amplasate la doi metri distanță. Elevii vor purta masca și, pentru prima dată, vor putea depune contestații online. În unele școli din Capitală, autoritățile au montat separatoare de plastic pe mese.

“Vor primi o mască de protecţie, vor merge să se dezinfecteze, se vor spăla pe mâini, vor intra în sala de clasă. La final, vor ieşi pe un traseu delimitat, la fel cum vor intra în unitatea de invațământ,” a declarat Cristian Tănase, purtător de cuvânt al Ministerului Educației, pentru știrileprotv.ro. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel