Campanie de prevenție a cancerului de sân. Fă-ți un control acum!

Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cu o incidență în România de 7929 cazuri noi pe an și o mortalitate de 3101 decese anual (Globocan 2008). Româncele ajung mai frecvent la decese din cauza faptului că se prezintă târziu la medic.

Însp, cancerul mamar este curabil dacă este diagnosticat la timp. De aceea, este foarte important ca orice femeie să cunoască semnele şi simptomele cancerului mamar, să învețe să se automonitorizeze, şi, în cazul în care observa unele dintre aceste simptome, să se prezinte la medic cat mai repede, pentru un consult de specialitate. Făcând acest luccancer sanru la timp, se poate evita agravarea bolii, ceea ce creste considerabil şansele de vindecare.

Informații utile:
• apare la femei din ce în ce mai tinere;
• în ultimii ani, numărul deceselor a scăzut simțitor;
• apariția unui nodul nu este un semn de cancer, dar trebuie investigat.
  8 din 10 noduli la sân sunt benigni;
• de cele mai multe ori, simptomele apar în stadiul destul de avansat al bolii;
• 70% dintre cazurile de cancer mamar sunt descoperite prin autoexaminare;
• femeile cu implant cu silicon nu sunt mai expuse riscului de cancer, dar trebuie să efectueze anual o mamografie pentru că este dificil de depistat o eventuală transformare a celulelor;
• cancerul mamar în stadiul 1 sau 2 recidivează în sub 10% din cazuri.

Campania de prevenție a cancerului de sân
Cancerul mamar este curabil dacă este diagnosticat la timp. De aceea, este foarte important ca orice femeie să cunoască semnele şi simptomele cancerului şi să-şi facă controlul de specialitate anual. Ecografia mamară bilaterală este cea mai facilă şi accesibilă investigaţie de control. Este o procedură nedureroasă şi prezintă avantajul că nu iradiază.

Gral Medical susține anual prevenția cancerului la sân, iar în perioada 20 Nov 2013- 31 Dec 2013 se pot efectua PROMOTIONAL ecografii mamare bilaterale+interpretare la doar 40 lei. Prin intermediul cardului Favor se pot obține suplimentar reduceri de până la 20% pentru alte investigații.

Campania se desfaşoara in Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti şi Craiova.
Detalii şi programări *GRAL (*4725) / 021-323.00.00 (02) sau online AICI