sâmbătă, februarie 4, 2023

Amigdalita este o inflamație a amigdalelor, de obicei cauzată de o infecție virală sau, mai rar, de o infecție bacteriană.

Simptomele afecțiunii includ durere în gât și durere la înghițire, o temperatură ridicată, tuse, ganglioni limfatici umflați în gât și o durere de cap.

Afecțiunea nu este de obicei gravă, dar poate fi dureroasă și inconfortabilă pentru cei care suferă – și, în cazuri severe, poate împiedica oamenii să mănânce sau chiar să respire corect.

Te-ar mai interesa: Cât câștigă lunar cel mai bine plătiți medici de f...

Antibioticele sunt prescrise numai dacă o infecție bacteriană este cauza bolii.

Nat Hawes, autorul cărții Nature Cures, a spus: „Amigdalita este o afecțiune care tinde să se rezolve de la sine, fără a fi nevoie de intervenție medicală. În cele mai multe cazuri, amigdalele se vor îmbunătăți cu autoîngrijire și remedii la domiciliu și nu necesită tratament de urgență.”

Cu toate acestea, ea a avertizat: „Amigdalita acută recurentă ar putea să nu răspundă bine la remediile de la domiciliu și poate necesita măsuri mai drastice, cum ar fi o amigdalectomie”.

Nutriționistul a recomandat cinci remedii la domiciliu pentru a ușura simptomele amigdalitei.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre crizele de ficat. Ce semne apar câ...

amigdalita

7 remedii naturale pentru amigdalită

Lămâie: Citricele sunt unul dintre cele mai populare remedii naturale pentru amigdalita. Amestecați suc proaspăt de lămâie în apă caldă cu miere și sare și sorbiți din această combinație pentru ameliorarea durerii de la amigdalele umflate.

Semințe de schinduf: Se fierb semințele de schinduf în apă timp de o jumătate de oră. Se răcește și se strecoară și se folosește această apă pentru a face gargară. Schinduful are proprietăți antibacteriene care îl fac excelent pentru amigdalita.

Te-ar mai interesa: Patru semne care prevestesc un infarct. Corpul te ...

Lapte: Se fierbe laptele si se adauga un praf de curcuma si pudra de piper negru. Bea acest amestec înainte de a dormi cel puțin trei nopți la rând ca un remediu eficient pentru amigdalele inflamate. Laptele de capră este mai ușor de digerat pentru cei care au intoleranță la lactoză.

Ceai de musetel: Ceaiul de musetel amestecat cu lamaie si miere este un remediu natural vechi pentru amigdalita. Mușețelul acționează ca un relaxant și reduce stresul și anxietatea cauzate de amigdalita, împreună cu abordarea simptomelor afecțiunii, cum ar fi durerea și durerea.

Te-ar mai interesa: Băutura care micșorează creierul! Poate cauza deme...

Apă sărată: gargara cu apă sărată ajută la ameliorarea durerilor de gât și la reducerea umflăturilor. Apa sărată ajută la curățarea gurii și gâtului și previne acumularea de infecții ulterioare pe suprafața amigdalelor.

Sfeclă roșie: Bea zilnic suc proaspăt de sfeclă roșie, morcov și/sau castraveți pentru a stimula sistemul imunitar al organismului și a lupta mai eficient împotriva infecției. Bea aceste sucuri individual sau amestecă-le împreună pentru cele mai bune rezultate.

Te-ar mai interesa: Cea mai sănătoasă dietă din lume. Prelungește viaț...

Ceai de ierburi

Ierburi: Calendula, satarul și mullein sunt trei ierburi puternice care pot stimula și curăța congestia și mucusul din sistemul limfatic și pot ameliora simptomele amigdalitei și alte umflături asociate gâtului, gâtului, brațelor și inghinală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private