Sari la conținut

Cancer de colon: simptom neobișnuit care a dus la diagnosticul de cancer în stadiul 3 la o femeie de 24 de ani

Cancer de colon, simptom
Sursa foto: LADbible
Femeie din Florida diagnosticată cu cancer în stadiul 3

Cancer de colon: simptom neobișnuit care a dus la diagnosticul de cancer în stadiul 3. Este greu de crezut că o simplă funcție a corpului, cum ar fi eructarea sau sughițul, poate duce de fapt la diagnosticul de cancer de colon la un adult tânăr.

O femeie din Florida de 24 de ani a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiul trei, iar diagnosticul a început de la eructarea de 5 până la 10 ori pe zi, a raportat DailyMail.

Bailey Mcbreen, de profesie asistentă medicală, a bănuit ceva grav în 2021 când și-a întrerupt o călătorie cu logodnicul ei din cauza sughițului constant. Femeia a declarat presei că nu a avut această problemă înainte.

Femeie diagnosticată cu boală mortală la 24 de ani, după ce nu s-a putut opri din eructat

Acest comportament corporal neobișnuit o deranja și cuplul a glumit despre „capacitatea ei bruscă de a elibera gaz”. Inițial, starea ei a fost diagnosticată greșit ca fiind un caz de anxietate.

„Am vorbit despre acest simptom cu medicul meu la următoarea vizită, dar repet, nici el nu s-a gândit la nimic neobișnuit și a fost pus pe seama anxietății”, a spus ea.

După câteva luni, timp în care a sughițat încontinuu, femeia nu a mers la toaletă de câteva zile. La scurt timp după aceasta, a avut dureri abdominale, crampe și greață.

Asistentă de profesie, ea a presupus un caz de obstrucție a intestinului subțire și a încercat să o rezolve singură. Cu toate acestea, autoadministrarea nu i-a putut oferi nicio ușurare.

Când durerea a crescut, a mers la spital, unde suferit o scanare CT și în câteva minute i s-a dezvăluit că avea o masă pe colon. Raportul biopsiei a arătat că ea avea cancer de colon în stadiul trei.

Mai târziu a suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei părți din colon; câțiva dintre ganglionii ei limfatici au fost, de asemenea, îndepărtați.

Până acum, ea a terminat 12 săptămâni de chimioterapie. Bailey Mcbreen a aflat în cele din urmă că sughițul „este unul dintre cele mai mari simptome observate la adulții tineri cu cancer de colon”.

Alte simptome ale cancerului de colon

Celelalte simptome ale cancerului de colon sunt:

  • modificarea obiceiurilor intestinale,
  • sângerare rectală,
  • sânge în scaun,
  • disconfort gastric, cum ar fi crampe, gaze sau durere,
  • nevoia de a merge la toaletă frecvent,
  • oboseală,
  • scădere în greutate inexplicabilă.

Toate formele de cancer sunt tratabile dacă sunt identificate dintr-un stadiu incipient.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel