Sari la conținut

Simptomul mai puțin cunoscut al cancerului de sân. Multe femei îl ignoră. Iată ce investigații trebuie să faci dacă îl observi

Cancerul de sân este unul dintre cele mai întâlnite tipuri de cancer în cazul femeilor. Acesta poate fi tratat, cu siguranță, mai ales dacă este depistat în timp util.

Depistarea timpurie crește șansele de supraviețuire în mod substanțial. De aceea, femeile sunt sfătuite să facă un control anual, chiar și în lipsa unor simptome specifice.

Adesea, cancerul de sân va provoca simptome numai atunci când boala este într-un stadiu avansat.

Simptomul mai puțin obișnuit al cancerului de sân

Un ganglion inflamat și mărit poate provoca și dureri sub braț. Se poate datora unei infecții localizate la nivelul brațului sau a zonei axilare și nu implică un risc atât de mare.

Cu toate acestea, ganglionul inflamat poate semnala și prezența cancerului de sân, pe aceeași parte a corpului, notează ziarmedical.ro.

Alte simptome specifice cancerului de sân

  • Modificarea dimensiunii sau formei sânului
  • O erupţie pe mamelon
  • Apariţia unor gropiţe la nivelul pielii sânului sau îngroşarea ţesutului sânului
  • Retragerea mamelonului
  • Secreţie care este eliminată prin mamelon
  • Un nodul în sân
  • Durere sau disconfort la nivelul sânului, care persistă
  • Înroşirea pielii
  • Îngroşarea pielii
  • Umflarea brațului

Ce mai poate semnala durerea sub axilă?

Durerea sub axilă este adesea asociată cu infecția localizată la nivelul foliculului de păr. O „bilă” roșie, dureroasă, care apare, de obicei, după epilarea părului subaxial. Poate corespunde unei hidrosadenite, care a apărut în urma epilării sau chiar a folosirii nepotrivite a deodorantului.

Acest tip de durere este destul de comun, având în vedere că majoriattea femeilor aleg să se epileze în această zonă sau pot fi sensibile la utilizarea deodorantelor.

Poate fi, de asemenea, un chist, al cărui volum este variabil, sau o alergie la un deodorant sau un produs de igienă.

Indiferent de mărime sau aspect, inflamația din zona axilei trebuie să fie investigată pentru a stabili o cauză concretă.

Ce investigații sunt necesare?

Un examen mamar și o mamografie sunt esențiale pentru a vă asigura că acest ganglion nu corespunde unei metastaze a cancerului atunci când observați un ganglion în zona axilei.

O ecografie a sânilor poate fi, de asemenea, necesară, dacă mamografia nu este suficientă și poate să fie însoțită de o biopsie dacă sunt descoperite și leziuni ale sânului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.