Sari la conținut

Cancer de prostată: 5 simptome principale la care trebuie să fii atent și cum să localizați prostata

simptome cancer de prostată
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
simptome alarmante in cancerul de prostata

Doctorul Ranj Singh a avertizat despre principalele simptome ale cancerului de prostată – cel mai frecvent cancer la bărbații din Marea Britanie, 52.000 de cazuri fiind diagnosticate în fiecare an.

Aproximativ 52.000 de bărbați sunt diagnosticați cu cancer de prostată în fiecare an în Marea Britanie, în timp ce o persoană moare din cauza bolii devastatoare la fiecare 45 de minute.

Cancerul de prostată este cel mai frecvent cancer la bărbați, ceea ce înseamnă că conștientizarea bolii și cunoașterea semnelor sunt esențiale.

Vorbind la BBC Morning Live, doctorul Ranj Singh a explicat că „prostata este o glandă mică, de mărimea unei nuci, care se află la baza vezicii urinare”.

El a adăugat: „Tubul, uretra, iese din vezică și duce urina din corp”.

Glanda prostatică produce un lichid gros, alb, care se amestecă cu spermatozoizii pentru a crea sperma, dar dacă  se mărește din cauza cancerului, poate bloca uretra.

Dr. Ranj avertizează cu privire la simptomele timpurii ale cancerului de prostată, el a spus: „Dificultate la urină, dificultăți de golire a vezicii urinare, poate fi nevoie să mergi mult la toaletă, în special noaptea”.

El a adăugat: „Unii oameni au accidente cu dribling; unii oameni au și sânge în urină. Pe măsură ce cancerul de prostată avansează, atunci începeți să aveți simptome că boala se extinde. S-ar putea să aveți dureri de spate. S-ar putea să aveți scădere în greutate, slăbiciune și letargie”.

5 semne de avertizare principale ale cancerului de prostată

1 – Urinați mai des decât de obicei, mai ales noaptea

2 – A avea puțin control asupra urinării – este dificil să pornească sau să oprească sau se confruntă cu un flux slab de urină

3 – Experimentați durere sau senzație de arsură atunci când urinați sau ejaculați

4 – Sânge în urină sau sperma

5 – Disfuncție erectilă bruscă

Unde să localizați prostata

Potrivit Medical News Today, prostata este situată între baza penisului și rect, care este pasajul care duce la anus.

Prostata se află în jur de 2 inci în interiorul rectului.

Prostata este sensibilă la presiune care, dacă este efectuată corect, poate genera plăcere sexuală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel