luni, martie 27, 2023

Cancerul de sân este o boală răspândită, departe de a mai fi fatală în vremurile acestea când există multe terapii și soluții, însă un lucru a rămas valabil.

Orice cancer se tratează și are șanse mari de vindecare dacă este diagnosticat în stadii incipiente.

Uneori cancerul este descoperit în stadii mult prea avansate pentru a mai fi tratat. De aceea, atenție mare la semne, organismul le dă. Nu le ignora și consultă medicul. Fă-ți controalele anual, pentru a interveni la timp asupra oricărei probleme.

Te-ar mai interesa: Rolul ceaiului de păpădie în organism. Are capacit...

Deși principalul semn care le trimite pe femei la un medic este nodulul la sân, acesta nu este singurul simptom al cancerului mamar.

Un studiu prezentat la conferința Institutului Britanic de Cercetare a Cancerului a scos la iveală că una din șase femei diagnosticate cu cancer la sân au raportat prima dată un alt simptom, care nu era un nodul. Din cauză că majoritatea femeilor nu  sunt familiarizate cu simptomele atipice ale acestui tip de cancer, se întârzie diagnosticarea.

Bineînțeles că acest lucru nu înseamnă că femeile nu ar mai trebui să-și verifice sânii frecvent, însă ar trebui, de asemenea, să ia în considerare și alte semne. Femeile ar trebui să fie atente la orice modificare a sânilor și să se adreseze unui medic atunci când observă ceva neobișnuit. Iată câteva exemple.

Te-ar mai interesa: Horoscop 27 martie – 2 aprilie. Se anunță no...

Uscarea masivă a pielii

Dacă observi pe suprafața sânilor că în anumite zone pielea este uscată și mai groasă sau că are aspect de coajă de portocală, ar trebui să mergi la medic pentru că poate fi un semn al cancerului.

Tumefierea

Uneori nodulii pot crește în interior și chiar dacă nu îi poți simți, aceștia pot duce la modificare formei și a mărimii sânilor. În unele cazuri apar și dureri.

Te-ar mai interesa: Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală grav...

Schimbări ale mameloanelor

Unele cancere mamare pot cauza retracția mameloanelor. 7% dintre femeile diagnosticate cu cancer la sân au raportat schimbări ale sfârcurilor.Mameloanele retractate sunt normale, dacă le ai aşa de la pubertate. Dar dacă acest lucru apare mai târziu, poate fi semn de cancer.

Scurgeri din mameloane

Galben, verde, maro sau gri, lichidul care curge din multiplele canale ale ambelor mameloane se datorează probabil fie schimbărilor fibrochistice ale sânilor, fie dilatării canalelor. Lichidul alburiu din canale este probabil lapte, mai ales dacă iese din ambele mameloane.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR...

O scurgere de culoarea roşie-închis sau neagră conţine sânge. Ea poate indica o mică tumoră benignă care creşte într-un canal mamar, deşi cancerul mamar este o probabilitate îndepărtată. O scurgere apoasă (curată) poate indica de asemenea un cancer incipient.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private