Sari la conținut

Ingredientul care iti va arunca tot efortul la cos. Ce sa eviti cand cumperi produse pe care le aplici pe piele

Citeste cu atentia eticheta produselor pe care le pui pe pielea ta, pentru ca unele ingrediente ar putea sa-ti faca mai mult rau pe termen lung.

Atunci cand investesti intr-un produs antirid, este foarte important sa te asiguri ca acesta contine acele ingrediente dovedite clinic care estompeaza liniile fine si ridurile, precum: retinol, vitamina C, peptide, acid hialuronic, acid glicolic, acid lactic etc. Ideal, un serum bine formulat pentru lupta cu ridurile si alte semne ale imbatranirii premature nu se bazeaza pe un singur ingredient, ci pe un mix de ingrediente care „comunica” si colaboreaza bine impreuna pentru a-ti transforma pielea pe mai multe planuri.

De exemplu, un serum care se bazeaza DOAR pe acid hialuronic nu va face minuni pentru intinerirea tenului. In timp ce acesta este un ingredient important pentru piele, are mai mult un rol de rehidratare – nu este capabil pe cont propriu sa elimine ridurile. In schimb, atunci cand e combinat cu retinol si peptide, ai mai multe sanse sa vezi schimbari pozitive in timp.

Ingredientul care iti va arunca tot efortul la cos

Din pacate, am observat ca pana si unele serumuri scumpe au printre primele ingrediente din lista alcoolul denaturat („alcohol denat.”). Atunci cand se afla printre primele 4-5 ingrediente, si nu la coada listei, alcoolul denaturat este prezent intr-o cantitate mare in formula, ceea ce inseamna ca e foarte posibil sa-ti afecteze pielea pe termen lung.

Gandeste-te: daca e prezent in serumul tau anti-aging, inseamna ca il aplici in fiecare zi, poate chiar de doua ori pe zi. Iar asta scade din valoarea celorlalte ingrediente anti-aging din formula, pentru ca alcoolul denaturat deshidrateaza, sensibilizeaza si usuca tenul, fragilizandu-l. Un ten fragil nu poate lupta eficient impotriva imbatranirii premature.

Alcoolul denaturat face un produs sa intre mai bine in piele si ii confera o textura mai lejera, de aceea e mai ales prezent in serumurile si cremele apoase, adesea destinate tenului gras/mixt. Totusi, exista moduri de a formula un produs lejer, cu absorbtie buna, fara a adauga alcool denaturat.

CITESTE CONTINUAREA…

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel