marți, iunie 6, 2023

CANCERUL se comportă diferit în funcție de locul în care este localizat în organism, dar detectarea precoce a bolii este cheia pentru supraviețuirea tuturor tipurilor de cancer. Compușii vegetali au intrat în atenție pentru capacitatea lor de a evita bolile. Potrivit unor studii, perele ar putea proteja împotriva cancerelor multiple.

Cancerul este termenul dat bolii care rezultă din creșterea necontrolată a celulelor deteriorate. Tipul de cancer este de obicei numit după organul bolnav, dar unele pot fi mai specifice. Deși nu există o abordare universală pentru tratarea cancerului, consumul de alimente vegetale s-a dovedit promițător în lupta împotriva celulelor canceroase. Unele cercetări au raportat efectele benefice ale perelor împotriva diferitelor tipuri de cancer.

Te-ar mai interesa: O femeie a așteptat un an pentru a fi diagnosticat...

Cercetările arată că perele conțin compuși care ar putea juca un rol esențial în prevenirea cancerelor mortale.

Perele sunt omagiate și de către nutriționiști pentru că furnizează o mulțime de compuși vegetali benefici, cum ar fi catechinele.

Acești antioxidanți puternici au un efect de scădere a tensiunii arteriale, îmbunătățesc sănătatea vaselor de sânge și descurăjează formarea cheagurilor de sânge.

Dar studiile arată că acestea pot proteja și împotriva cancerului colorectal și pulmonar.

În 2007, un studiu efectuat pe  478.000 de oameni a arătat că un aport mai mare de mere și pere a fost asociat cu un risc mai scăzut de a dezvolta cancer pulmonar.

Te-ar mai interesa: Studiu: Atacurile de cord GRAVE au mai mare probab...

Scriind în Jurnalul Internațional al Cancerului, autorii studiului au remarcat: „Incidența cancerului a scăzut odată cu un consum mai mare de mere și pere, precum și de legume rădăcinoase.

Rezultatele acestei evaluări adaugă dovezi pentru o asociere inversă semnificativă a consumului de legume și a incidenței cancerului pulmonar la fumători.”

Aceste efecte protectoare au fost atribuite și antocianinei antioxidante, despre care se știe că împiedică formarea și creșterea tumorii.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Acest lucru este deosebit de benefic pentru sănătatea colonului, deoarece cercetările au arătat că acest compus este foarte eficient în încetinirea creșterii celulelor canceroase în interiorul tractului digestiv.

În plus, vitamina C din fructe luptă împotriva radicalilor liberi care pun celulele sub stres oxidativ și deschid calea către boli cronice.

Nutriționistul principal Rob Hobson, care a colaborat cu British Apples and Pears în noiembrie pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la beneficiile fructelor pentru sănătatea bărbaților, a subliniat alte beneficii pentru sănătate ale perelor.

Te-ar mai interesa: De ce apare constipația și care sunt cele mai bune...

Rob a declarat: „Perele sunt o gustare gustoasă, sănătoasă și există atât de multe moduri de a-ți face dulciuri din ele“. Poate doriți să adăugați aceste ingrediente împreună cu lapte de soia pentru a crea un smoothie care are puterea de a scădea colesterolul.

Nu a fost niciodată mai important să […] să ne asigurăm că bărbații sunt conștienți de rolul important pe care alegerile lor de viață îl joacă în protejarea lor.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

Există dovezi vaste care sugerează că perele sunt benefice pentru sănătatea generală a bărbaților, fie că este vorba despre pierderea în greutate,  aportul de fibre sau menținerea sub control a colesterolului.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private