marți, iunie 28, 2022

Cancer pancreatic: senzații la nivelul picioarelor care ar putea sugera o tumoare fatală.

În cazul cancerului, una dintre cele mai mortale boli, celulele anormale încep să se înmulțească într-un ritm necontrolat și formează o tumoare mortală. Acest lucru ar putea împiedica funcționarea normală a organelor din apropiere și se poate răspândi în alte părți ale corpului și poate deveni metastatic.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Unul dintre cele mai dureroase tipuri de cancer, cancerul pancreatic, datorită locației sale în organism, poate oferi patru indicii majore pe care majoritatea pacienților ar putea ajunge să le ignore.

Cancer pancreatic: senzații la nivelul picioarelor care ar putea sugera o tumoare fatală

Când celulele canceroase se acumulează pentru a forma o tumoare în afara pancreasului, aceasta este cunoscută sub numele de cancer pancreatic. Această boală are capacitatea de a trimite sânge într-o stare în care devine foarte predispus la coagulare.

Prin urmare, un cheag de sânge care se formează în picioare devine primul și cel mai important indiciu al bolii – spune Societatea de Cancer.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

Această afecțiune este cunoscută sub numele de tromboză venoasă profundă. Simptomele sale la nivelul picioarelor pot include:

1. Umflare

2. Căldură

3. Roșeață

4. Durere

Uneori, o parte din cheagul de sânge se poate rupe și ajunge la plămâni, îngreunând astfel respirația sau provocând dureri în piept. Acest lucru este cunoscut sub numele de embolie pulmonară și poate crește riscul de deces.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

Care sunt alte simptome ale cancerului pancreatic

 

Cu toate acestea, cheagul poate să nu însemne întotdeauna cancer. Pentru a stabili dacă este cancer pancreatic, este important să fiți atenți la alte simptome, cum ar fi durerea abdominală și pierderea în greutate inexplicabilă, care, de asemenea, nu sunt întotdeauna legate de boală.

Datorită absenței simptomelor proeminente în stadiile incipiente, cancerul pancreatic este adesea ratat. Boala este de obicei diagnosticată în stadii avansate, ceea ce crește și mai mult riscul de deces precoce.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private